Avui s'aproven uns comptes estèrils. No resolien cap problema al febrer, i no en resolen ara

  • Alícia Romero
  • Actualizado:
  • Creado:

Alícia Romero afirma que els Pressupostos “són insuficients per poder gestionar aquesta crisi i fer front a les seves greus conseqüències”

La portaveu d’economia del Grup Socialistes-Units per Avançar, Alícia Romero, ha afirmat avui que “és evident que la nostra mirada envers aquests pressupostos no pot ser exactament la mateixa que fa unes setmanes, quan la pandèmia no havia arribat a casa nostra. La pregunta que ens hauríem de fer és si és necessari aprovar uns pressupostos, com diuen el Govern i els Comuns, que es van confeccionar en un moment que no té res a veure amb l’actual; que, lògicament, no incorporen cap mesura per fer front a la COVID-19, i que s’hauran de modificar al minut 1 d’aprovar-se”. “La res PSC és clarament que no, ja que són insuficients per poder gestionar aquesta crisis i fer front a les seves greus conseqüències. De fet, ja no eren uns pressupostos per donar resposta a la urgència que teníem al febrer ni al mig termini”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció al ple, Alícia Romero ha assenyalat que “avui aproven uns comptes estèrils. No resolien cap problema dels que apuntàvem el mes de febrer, i no resolen cap dels que afrontem avui. Necessàriament s’hauran de modificar un minut després que s’aprovin. Portem sis setmanes confinats i encara esperem una reacció del Govern, que prengui mesures per afavorir la gent. Està mancant reacció urgent, imminent. Tenim un govern paralitzat en la presa de decisions, en la mobilització de recursos, en les mesures a posar en marxa, mentre altres administracions, en les mateixes circumstàncies i condicions, s’espavilen a fer-ho, com la Comunitat Valenciana, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments”.

 

“És evident que els socialistes no donarem suport a aquests pressupostos per al 2020, que no responen ni a les urgències ni a una visió a mitjà termini, i que davant la crisis que vivim, encara posa més en evidència la manca de previsió del Govern de dedicar recursos a aquells àmbits prioritaris que permetrien lluitar amb millors condicions contra la desigualtat i posar les bases d’una economia del coneixement més justa i sostenible. I que haurien de venir acompanyats avui amb decrets de modificació”, ha dit.

 

Segons Alícia Romero, “no donarem suport a un Govern esgotat, dividit però alhora estenem la mà perquè, després de l’aprovació dels pressupostos, comptin amb nosaltres per modificar-los i atendre a les necessitats que la crisi provocada per la Covid-19 ens ha posat al davant. És moment de construir junts, i sumar totes les forces possibles per lluitar contra aquesta pandèmia. Ara, més que mai, cal generositat, intel·ligència i estar a l’altura de les circumstàncies”.

 

 

Palabras clave: