Acord pel seny i el catalanisme entre el PSC i Units per Avançar

  • Actualizado:
  • Creado:

Iceta considera que és hora de sumar esforços per recuperar els valors fundacionals del catalanisme "que no eren altres que garantir la unitat del poble català i el millor govern possible"

Miquel Iceta ha anunciat aquest matí en una roda de premsa conjunta amb Oriol Molins, president d'Units per Avançar, que ambdós partits han arribat a un acord electoral i de legislatura per a concórrer units a les eleccions del pròxim 21 de desembre.

"Avui us presentem un fruit d'una voluntat compartida de dos partits, que han estat fundadors de l'Europa moderna, que davant la crisi institucional, política, econòmica i social considerem que cal un esforç de reconstrucció, de teixir complicitats i de donar esperança per recuperar els valors fundacionals del catalanisme, que no eren altres que garantir la unitat del poble català i el millor govern possible".

Iceta ha considerat que és hora de sumar esforços "en el si del catalanisme polític, que és transversal i divers, per donar veu a tots els catalanistes no independentistes que s'estimen el país, que estan orgullosos de la seva història, gent i cultura, i volen recuperar, primer les institucions avui intervingudes, un govern que mereixi el seu nom, i el consens majoritari intern del nostre país, amb unes aliances i acords per, després negociar una millor relació amb la resta d'Espanya".

"Nosaltres no ens resignem a seguir dividits com sempre" ha afirmat Iceta: "No ens resignem a què se segueixin malmetent les nostres oportunitats com a país. La situació econòmica de Catalunya no s'arreglarà amb vagues polítiques; ja són més de 2000 empreses que, espantades per la inseguretat jurídica, han decidit traslladar la seva seu social, i volem que el nostre primer missatge conjunt sigui demanar-los que tornin, nosaltres sabrem donar-los l'estabilitat necessària per seguir a Catalunya prosperant" ha conclòs.

D'entre els acords presos entre PSC i Units per Avançar figura que les candidatures electorals pel pròxim 21 de desembre "siguin integrades exclusivament per membres del partit dels socialistes de Catalunya, d'Units per Avançar i persones independents", que participaran activament a la campanya i s'integraran, un cop siguin diputats i diputades, en el grup parlamentari de "Socialistes i Units per Avançar". D'altra banda, els pactes de legislatura passen, entre altres, per defensar una reforma constitucional amb l'objectiu de garantir una bona convivència entre els catalans i entre Catalunya i Espanya, així com la necessitat de votar un acord i no pactar una votació. També es signa el compromís d'impulsar totes aquelles mesures i iniciatives necessàries per recuperar l'autogovern a Catalunya, deixant sense efecte l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

 

Ficheros adjuntos: