Vull ser president de tots i per a tots

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta es presenta com el candidat per tornar a una política que doni "prioritat a l'establiment de pactes" i deixar enrere "aquest temps d'indignació i incertesa"

"Vull i estic en condicions d’assumir la màxima representació institucional del nostre país" ha afirmat aquest matí Miquel Iceta, candidat socialista a la presidència de la Generalitat, durant un esmorzar informatiu organitzat per Barcelona Tribuna.

El candidat socialista considera que malgrat ser "conscient que el repte és enorme" Catalunya "té capacitat de tancar la fractura que s’ha obert i reconstruir el nostre teixit econòmic i el nostre estat del benestar. Crec fermament en la capacitat del nostre país i de la nostra societat per a superar aquest moment." Iceta vol que els catalans vegin el seu president "com una persona dialogant i capaç de teixir consensos i complicitats" ja que considera que els darrers anys, en la política, ha mancat la cerca de consensos. Per això "hem d’abandonar els falsos i terribles esquemes de bons contra dolents, del bé contra el mal, de patriotes i botiflers. Abandonar la política de trinxeres. No vull dogmes enfrontats, sinó escoltar les raons de tothom per cercar punts de trobada" ha dit.

El primer secretari del PSC vol també  que els catalans vegin al seu president com una persona preocupada pel benestar social: "Vull tornar a una política que doni prioritat a l’establiment de pactes i acords estratègics que sumin esforços". En aquest sentit Iceta formúla una proposta "catalanista, democràtica i reformista" que interpel·la els catalans i catalanes que vulguin "deixar enrere aquest temps d'indignació i incertesa i desitgin un govern que els hi transmeti esperança, tranquil·litat i progrés" ha conclòs.

Iceta també ha valorat la decisió del Tribunal Suprem de mantenir la presó preventiva a Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras com a "una mala noticia". El candidat socialista s'ha alegrat  pels membres del Govern que queden en llibertat però ha considerat que les mesures "s'haurien d'haver extès a la resta de membres del Govern i a Sànchez i Cuixart".

 

Adjuntem la intervenció

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: