Meritxell Batet “El Govern porta més de 40 dies sense complir el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere”

  • Actualizado:
  • Creado:

La diputada exigeix a la ministra de Sanitat i Igualtat que habiliti els 200 milions compromesos per lluitar contra aquesta xacra i recorda que “cada dia que passa estem prenent recursos a víctimes i a potencials víctimes”

Meritxell Batet, durant la seva intervenció
Meritxell Batet, durant la seva intervenció

La coordinadora del diputats i les diputades del PSC i protaveu adjunta del Grup Socialista al Congrés, Meritxell Batet, ha reclamat avui a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, que aprovi d'una vegada el Decret Llei que permeti habilitar els 200 milions d'euros acordats en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (mil milions en cinc anys). Batet ha recordat que fa més de 40 dies que el Govern hauria d'haver habilitat aquesta partida extraordinària. “No sé per què li haig de fer una pregunta sobre aquest tema, perquè hi ha un pacte d'Estat aprovat per tots i una resolució, també aprovada per tots, del Grup Socialista”.

En la seva intervenció durant la pregunta que ha dirigit a Montserrat durant la sessió de control al Govern, Batet ha insistit que el Pacte d'Estat “cal complir-lo. O anem a haver de seguir presentant peticions de compareixences extraordinàries, resolucions parlamentàries i preguntes en el ple per a cadascun dels punts del pacte?”, ha preguntat la diputada, que ha recordat que “cada dia que passa és un dia de retard perquè les administracions públiques tinguin els diners per impulsar polítiques que acabin amb aquesta xacra”.

“Les Comunitats Autònomes i els ajuntaments estan esperant aquests diners”, perquè “cada dia que passa perdem l'oportunitat d'engegar noves polítiques de protecció, de reparació de danys a les víctimes, de noves polítiques de prevenció o de protecció davant agressions sexuals”. “Cada dia que passa estem llevant recursos a víctimes i a potencials víctimes”, ha recordat Batet, que ha insistit que “aquests 200 milions són una urgència i no anem a deixar de reclamar-los-hi”.

*S'inclouen els vídeos de la intervenció de Meritxell Batet

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: