El Govern del PP vol dinamitar el sistema de protecció social

  • Mercè Perea
  • Actualizado:
  • Creado:

La diputada del PSC critica que el PP “porta sis anys deixant caure el sistema de seguretat social i arruïnant el sistema públic de pensions”

Mercè Perea, durant la seva intervenció
Mercè Perea, durant la seva intervenció

La diputada del PSC i portaveu socialista en la Comissió del Pacte de Toledo, Mercè Perea, ha denunciat avui que la intenció del Govern del PP és “dinamitar el sistema de protecció social”. “La voluntat clara” de l'executiu de Rajoy és “deixar el sistema endeutat i en dèficit estructural, un dèficit que porti a adoptar mesures dràsticament i escapçar definitivament el sistema”, ha afirmat.

Durant la pregunta de la sessió el control al Govern que ha dirigit a la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Perea ha criticat que el PP “porta deixant caure el sistema de seguretat social arruïnant el sistema públic de pensions des de fa sis anys”. Els ingressos encara no superen els de 2011, “quan ja portàvem quatre anys de crisis” i els ingressos contributius “eren suficients per cobrir les despeses; avui, la recaptació no supera la d'aquell any”.

“L'ocupació d'avui, la seva ocupació, en les condicions actuals només ens porta a un únic camí: un dèficit acumulat de 87.238M”, ha explicat la diputada, per la qual cosa “el seu model d'ocupació, el seu model de mercat laboral, mai sufragarà el dèficit”. I el pitjor de tot això és que enfront d'això el Govern “no està fent res”. “Faran pagar molt car a tots els ciutadans el fet de no prendre decisions”, ha insistit Perea, que ha demanat a Fátima Báñez que “prengui decisions, adopti mesures, incrementi els ingressos i racionalitzi despeses".

Perea ha recordat també que després de sis anys de la reforma laboral del PP i cinc de la seva reforma de la Seguretat Social, i després anuncis a so de bombo i platerets de les millors dades econòmiques d'UE, l'exercici 2017 ha tancat amb el major dèficit de la història de la Seguretat Social, 18.800M€, i el dèficit acumulat de la gestió del PP des de 2012 suma 87.238M€. “I vostè, senyora ministra, no solament no es despentina, sinó que, a més, ve a aquest Congrés amb aires triomfalistes a riure's dels ciuitadans en la compareixença de la setmana passada”, quan Báñez va acudir al Congrés a parlar del sistema de pensions.

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: