Manuel Cruz: “PP i Cs estan obsessionats per recentralitzar i restar competències a Catalunya en Educació”

  • Actualizado:
  • Creado:

El diputat demana als dos grups parlamentaris que no portin al Congrés “les seves renyines conjugals”

Manuel Cruz, durant la seva intervenció
Manuel Cruz, durant la seva intervenció

El diputat del PSC i portaveu d’Universitats del Grup Socialista, Manuel Cruz, ha denunciat aquest vespre que, en matèria educativa, “PP i Cs estan obsessionats per ser els campions en recentralitzar i restar competències a Catalunya i la resta de CCAA”. Cruz ha defensat aquesta tarda el vot en contra a una proposició no de llei del PP per reforçar l’Alta Inspecció Educativa.

El diputat ha constatat que el que busca el PP amb aquesta iniciativa és “treure avantatge en la particular competició electoral que es porten amb la formació del senyor Rivera; una competició en la qual el que es disputa és quina de les dues forces polítiques s'alça amb el trofeu d'aparèixer davant la ciutadania com la més dura i intransigent enfront de l'independentisme català”. Avui el Ple del Congrés ha debatut també una proposició de llei amb el mateix objectiu presentada per Cs. Totes dues seran rebutjades el proper dijous.

Manuel Cruz ha retret al PP que hagi presentat la pnl “en un moment d'un oportunisme tan extrem que acaba per arruïnar tota la credibilitat que d'inici pogués haver tingut”. PP i Cs “caminen junts en el propòsit d'obtenir un específic rèdit cara a les eleccions catalanes del proper mes”. En segon lloc, ha denunciat la deslleialtat d’ambos partits envers el Pacte Educatiu que s’està negociant en seu parlamentària. “Com poden defensar dins de la subcomissió que per aconseguir acords es requereixin dos terços de suport i pretendre ara que una resolució que com a molt podria sortir aprovada en aquesta càmera amb majoria simple sigui després d'obligat compliment en la subcomissió”, s’ha preguntat.

“Aclareixin-se, senyors del PP, i aclareixin-se entre vostès, senyors del PP i senyors de Ciutadans”, ha demanat el diputat. “Però,si us plau, no portin al Congrés les seves renyines conjugals; i, sobretot, no es tirin pel cap la vaixella del Pacte Educatiu perquè aquesta vaixella no els pertany: és de tots”, ha conclòs.

*S'inclou el vídeo amb la intervenció de Manuel Cruz

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: