José Zaragoza: “El PP fa de piròman-bomber amb els productes catalans: primer n’incentiva el boicot i després es presenta a apagar el foc”

  • Actualizado:
  • Creado:

El diputat del PSC adverteix a PP i Ciutadans que “han de ser conscients que més confrontació no pot ser la solució”

José Zaragoza, durant la seva intervenció
José Zaragoza, durant la seva intervenció

El diputat del PSC José Zaragoza ha denunciat avui l’“oportunisme maldestre” del PP per la seva iniciativa sobre el boicot als productes catalans. “Avui ofereixen el seu suport als productes catalans i censuren el boicot que pateixen per part d'alguns ciutadans espanyols, encoratjats precisament per polítics del seu partit i per les seves declaracions irresponsables”, ha criticat el diputat, que ha constatat que el PP “està fent més campanya aquí que el senyor Albiol a Catalunya” i ha advertit a PP i Ciutadans que “han de ser conscients que més confrontació no pot ser la solució”.

“Ja és hora que tots els ciutadans entenguin que quan deixen de comprar un producte d'origen català no estan fent boicot a Catalunya, sinó a empreses que contribueixen al PIB espanyol”, ha dit Zaragoza, que ha criticat que “amb aquestes iniciatives parlamentàries, donen una imatge molt fidel de la figura del piròman bomber (que no a l'inrevés): primer incendien tot el que poden i després es presenten a apagar el foc que vostès mateixos han creat”. En aquest sentit, ha recordat, “primer, i durant molts anys, incentiven el conflicte entre espanyols, intenten aprofitar-ho electoralment, protagonitzen una provocació després d'una altra, no donen ni una sola resposta política a l'augment del sentiment independentista, recullen signatures en contra de l'Estatut d’Autonomia, ho impugnen davant el Constitucional, i ara demanen que no es boicotegin productes catalans perquè això perjudicaria la marca Espanya”.

 “Ens trobem davant una esmena a la totalitat de política territorial aplicada per Mariano Rajoy des del 2005 o tan sol estan vostès en campanya electoral? Segueix representant el Partit Popular a la dreta de el “a per ells” o han après per fi que la seva estratègia de guanyar vots a través del conflicte a Catalunya és en gran manera responsable de la situació en la qual ens trobem avui? Estan vostès decidits a deixar de fer política des de la confrontació entre espanyols, o després del 21D tornaran a ser el PP de sempre?”, s'ha preguntat Zaragoza, que ha insistit que serà “més important encara que tots entenguem la necessitat de posar fi a la política de la confrontació territorial”.

El procés independentista que ha viscut Catalunya aquests últims anys ha deixat un balanç molt negatiu per als seus ciutadans. “Avui tenim una economia més feble, una pèrdua tràgica del teixit econòmic català amb unes conseqüències que aviat es faran patents, i a les quals el boicot de productes catalans no ajudarà precisament; però tenim sobretot una societat més dividida i fracturada, fruit d'una política de bons i dolents”, ha lamentat. “Els socialistes sabem, i així ho hem advertit durant tot aquest temps, que aquest camí solament ens porta al desastre. El temps ens ha donat la raó, però amb això no hi ha suficient”, ha conclòs.

*S'inclou el vídeo de la intervenció de José Zaragoza

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: