Els resultats del 21D els habiliten a governar, però no a desvirtuar el nostre Parlament

  • MIQUEL ICETA
  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta retreu a la majoria independentista que pretengui reformar la llei de la presidència “trepitjant els drets de la minoria, com els passats 6 i 7 de setembre”

Miquel Iceta, en un moment del debat al Parlament (ACN)
Miquel Iceta, en un moment del debat al Parlament (ACN)

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha preguntat avui a la majoria independentista “per què s’entesten en camins que no porten enlloc” insistint en una reforma de la llei de la presidència de la Generalitat i del Govern per tele investir Carles Puigdemont en contra del que estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i el recent informe del Consell de Garanties Estatutàries sobre el tema. “Vostès, novament, volen trepitjar els drets de la minoria. Com els passats 6 i 7 de setembre. Ho fan avui i ho pretenen fer en una sessió d’investidura”, ha recordat el líder dels socialistes catalans, que ha deixat clar en la seva intervenció que si bé els resultats de les eleccions del passat 21 de desembre habiliten els independentistes a governar “no els habiliten a desvirtuar els nostres mecanismes parlamentaris i de Govern; això no hi ha majoria que ho permeti”.

Miquel Iceta ha recalcat que l’informe del Consell de Garanties deixa clar que “ni investidura a distància ni govern telemàtic des de l’estranger no són possibles” i ha denunciat que “la proposta que se’ns sotmet a debat per via de reforma de la Llei de la presidència de la Generalitat i del Govern no és altra cosa que una reforma encoberta del Reglament del Parlament”.

Vostès mateixos es desplacen demà a Berlin; creuen que per prendre decisions importants no n’hi ha prou amb una vídeo conferència. I tenen raó”, ha fet notar al grup de Junts per Catalunya Miquel Iceta. “Pensin en el país, pensin en el conjunt de la ciutadania, pensin també en com contribuïm entre tots a normalitzar el funcionament institucional del país, com servim millor a l’interès general i, fins i tot, com podem contribuir de la forma més eficaç possible a tancar ferides, superar divisions i fins i tot fer més planer el difícil camí dels que esperen una resolució judicial. Respectin la llei i les formes, perquè sense respecte a la llei i les formes no hi ha democràcia”, ha destacat.

El president del grup ha retret als grups que han forçat aquest debat que des del passat 21 de gener “podríem i hauríem de tenir Govern”. “Estem a 4 de maig, els demano que no esgotin el termini que fineix el 22 de maig. Facin el que la immensa majoria de catalans, el que la immensa de vostès mateixos, saben que cal fer”, ha conclòs.

 

 

 

Ficheros adjuntos: