El PSC reclama informació respecte l'augment de casos de xarampió i el brot que s'ha detectat a Tortosa

  • Assumpta Escarp
  • Actualizado:
  • Creado:

Escarp manifesta la seva preocupació pel nombre de casos confirmats d'una malaltia que es podia considerar erradicad

La diputada del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Assumpta Escarp, ha entrat a registre del Parlament unes preguntes referents al brot de xarampió a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa que l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha confirmat aquesta setmana. 

Escarp ha manifestat la seva preocupació pel nombre de casos confirmats d'una malaltia que es podia considerar erradicada: a data de 24 d'abril  hi ha 10 de confirmats i 5 casos més sospitosos, segons l'ASPCAT. És per aquest motiu que la diputada socialista vol saber quines són les causes del brot de xarampió detectat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i quina ha estat la reacció del govern i els mecanismes de control que s'estan duent a terme a la zona,  així com el nombre de casos detectats d'afectats per xarampió durant l'any 2018 a Catalunya i les causes, i quines mesures i mecanismes de control ha pres el Departament de Salut al respecte.

El xarampió comença amb símptomes de refredat i febre superior a 38 graus i passats entre tres i set dies dels primers símptomes apareix l'erupció vermellosa que la caracteritza, durant el procés  entre set i deu dies. La malaltia pot presentar complicacions, com otitis, pneumònia i encefalitis.

 

* Adjuntem les preguntes entrades a registre

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: