El 2019 serà l’any de la gran batalla: està en joc el futur dels propers anys

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta fa una crida a participar en els actes i manifestacions reivindicatives del 25 de novembre: “no és una causa només de les dones, és de tots”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha situat avui l’any 2019 com “l’any de la gran batalla” tot recordant que a banda de les eleccions municipals i europees, ja conegudes, es podrien celebrar dues convocatòries electorals més, unes eleccions generals i unes altres al Parlament de Catalunya. En aquest sentit ha deixat ben clar que, l’any que ve, "o avancen els socialistes o creix la incertesa i la inseguretat i la reacció; o tenim una Europa més social o hi haurà menys Europa; o tindrem més progrés econòmic i social o més desigualtats i més pobresa; o més ajuntaments al servei de la gent o més ajuntaments al servei del procés; o més socialisme o més populisme”. En definitiva, el que està en debat, ha assegurat el líder dels socialistes catalans, és si hi ha “més polítiques per resoldre problemes o més polítiques per atiar conflicte”; “l’any 2019 està en joc el futur dels propers quatre anys, o hi haurà més diàleg o més conflicte”.

 

Durant el seu informe polític davant el Consell Nacional reunit al Casal Socialista Joan Reventós en sessió ordinària, Miquel Iceta ha reivindicat el camí del diàleg i les polítiques pet trobar solucions als problemes concrets que els socialistes van plasmar en el document Catalunya 2019 amb el què van acudir a la taula pel diàleg que va convocar el president de la Generalitat seguint un mandat parlamentari: “Hem elaborat una proposta política pensada pel moment actual. Els objectius bàsics són avançar en autogovern, impuls econòmic i progrés social”.

 

En una setmana de polèmica per les picabaralles al Congrés dels Diputats i al Parlament, el primer secretari ha reivindicat avui la política, “una política que no són dos insults, tres ocurrències o quatre tuits. Per això el primer que fem és expressar el nostre suport al company Josep Borrell”, ha dit. “Hi ha moments que defineixen, i el que vam haver de presencial al Congrés defineix el que són els partits i com se situen davant la ciutadania. Hi ha e que creiem que la política és per solucionar els problemes i els que tenen un concepte diferent, per dir-ho suaument. Reivindiquem la política democràtica com a instrument per transformar la societat, una societat més justa i igualitària”. “Veiem massa exemples d’intolerància a la nostra societat. Nosaltres no volem magnificar petits incidents però tampoc els podem deixar passar, perquè n’hi ha que denoten una mentalitat totalitària”, ha destacat Miquel Iceta, que ha demanat que “sempre, en qualsevol d’aquests fets, fem esment que estem contra tota violència, agressió o intimidació, sigui quina sigui la causa. Un cop en condemnen una, les condemnem totes”.

 

25 de novembre i candidats municipals

 

Miquel Iceta ha recordat que demà és el Dia Internacional contra la violència envers les dones i que “hem de fer nostre el crit de la societat: no esteu soles”. “No és una causa només de les dones, és de tots. Estem radicalment en contra de la mercantilització del cos de les dones. Per tant, un cop més: no esteu soles. Estem en contra d’aquesta idea d’alguns homes de posseir la seva companya: no esteu soles. Fem de la lluita feminista també la nostra lluita”. És per això que ha convidat tothom a la manifestació del 25N que tindrà lloc demà a Barcelona.

 

El Consell Nacional del PSC ha aprovat el dictamen de la Comissió Electoral d’elecció de candidats i candidates del Partit a càrrecs públics, un total de 131 candidats i candidates a les properes eleccions municipals del mes de maig.

 

 

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: