Bateria de preguntes de PSC-Units sobre els efectes del confinament en l'àmbit educatiu

  • Actualizado:
  • Creado:

El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, davant la crisi del coronavirus, ha entrat a registre del Parlament una bateria de preguntes per escrit sobre els efectes del confinament en l'àmbit educatiu

El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, davant la crisi del coronavirus, ha entrat a registre del Parlament una bateria de preguntes per escrit sobre els efectes del confinament en l'àmbit educatiu. En concret, es requereixen al govern mesures concretes per fer front a la bretxa digital en l'àmbit educatiu i compensar les desigualtats educatives existents en famílies amb manca de dispositius digitals i de connexió a Internet amb infants de Catalunya, si tenen previst bonificar contractes de wifi que es produeixen en famílies vulnerables durant el confinament o posar a disposició un canal de TV de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per compensar la bretxa digital educativa durant els dies de tancament dels centres educatius a causa del coronavirus.

En aquest sentit, PSC-Units, demana al govern saber quants alumnes escolaritzats a Catalunya no disposen d'internet a casa seva o no disposen d'ordinador o tauleta, i si el Departament adoptarà alguna mesura en cas que el confinament s'allargui o es pugui repetir durant en el pròxim curs escolar. També sol·licita al govern conèixer les instruccions ha donat el Departament d'Educació als docents respecte al teletreball i saber de quina manera regulen les hores que poden o han de treballar des de casa. Una altra qüestió que es demana en aquesta bateria de preguntes és la partida destinada pel Departament d'Educació a garantir la suficiència alimentària de l'alumnat d'educació infantil (primer i segon cicle), primària i secundària durant el període de tancament dels centres educatius a causa del COVID19 o si el Departament assumirà els costos dels contractes de menjador realitzats per les AMPAs i AFAs.

PSC-Units també ha entrat a registre un seguit de preguntes i una proposta de resolució en referència a la sisena hora. La diputada socialista i portaveu en temes d'educació, Esther Niubó, insta el govern de la Generalitat a elaborar un pla per recuperar progressivament la sisena hora a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya. Niubó considera que recuperar durant aquest curs vinent la 6a hora "permetrà compensar les desigualtats educatives i fomentar reforços o activitats educatives complementàries als centres educatius". El Grup Socialista també ha entrat a registre una proposta de resolució davant els constants anuncis del govern de tancament de grups escolars a diferents escoles de Catalunya, justificant-ho en el context de davallada de la natalitat. Segons els i les socialistes, la davallada de natalitat "hauria de ser aprofitada per a reduir les ràtios i no pel tancament de grups". Així doncs, en la proposta de resolució, PSC-Units reclama renovar l'acord amb els municipis per reduir les ràtios per grup als centres educatius d'infantil de segon cicle, de primària i de secundària sostinguts amb fons públics, reservant les places corresponents per l'alumnat amb necessitats educatives específiques i distribuir equitativament l'alumnat, afavorir que les incorporacions de matrícula viva que es produeixin durant el curs escolar es distribueixin de manera equilibrada entre els diferents centres d'una mateixa zona educativa i vetllar pel manteniment de les plantilles als centres escolars per garantir la qualitat educativa i assegurar l'existència del personal docent i auxiliar, així com dels vetlladors/es necessaris per a atendre les diversitats existents a les aules.

*Adjuntem les preguntes i PR entrades a registre

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: