Aquests pressupostos van tard políticament i socialment

  • Alícia Romero
  • Actualizado:
  • Creado:

Romero considera difícil d'entendre que es presentin uns pressupostos -el full de ruta d'un govern- per després convocar eleccions i que sigui un altre govern qui els hagi de gestionar i anuncia que PSC-Units farà esmena a la totalitat

"Normalment els governs pleguen quan no s'aproven els pressupostos que presenten, no un cop aprovats" ha sentenciat aquest matí la diputada de Socialistes i Units per Avançar i portaveu d'economia, Alícia Romero, en una roda de premsa en què ha valorat el projecte de pressupostos que ahir va presentar el Vicepresident Pere Aragonès al Parlament.


Romero considera "difícil d'entendre" que es presentin uns pressupostos,"que són el full de ruta d'un govern i la seva llei més important" per després convocar eleccions "i que sigui un altre govern qui els hagi de gestionar", i creu "més honest convocar eleccions i que el govern que es conformi sigui qui presenti el seu pressupost".


La portaveu d'economia ha constatat que la legislatura "ja no té més recorregut polític i arriba al seu final" i que els pressupostos presentats "no resolen els problemes que té Catalunya". En aquest sentit, Romero destaca que el govern anuncia un augment de la despesa de 3070M€ més amb relació a 2017, "però si ens mirem el pressupost liquidat als anys 2018 i 2019, aquests diners ja ens els hem gastat".


Romero també ha denunciat que en el projecte presentat no hi hagi "ni un euro més per pobresa infantil quan som la Comunitat Autònoma amb l'índex de pobresa infantil més alt d'Espanya", o que l'augment en dependència "suposi un euro més per dependent a l'any quan el sector està demanant 400 milions d'euros en 4 anys". També ha relativitzat l'augment en educació, "un increment que suposa la possibilitat de construir 10 escoles, quan la llista d'escoles pendents és de 200", i ha lamentat que els únics recursos per a combatre la violència de gènere siguin els procedents de l'estat.


Finalment, la diputada socialista també ha considerat que la reforma fiscal que plantegen els pressupostos "es podria haver fet abans si s'hagués volgut comptar amb els socialistes" i ha plantejat la necessitat de dotar de més recursos a l'Agència Tributària perquè pugui lluitar contra el frau, que es troba entre els 16.000 i 18.000 milions d'euros. "En definitiva, són uns pressupostos que arriben tard políticament i socialment" ha conclòs Romero.

 

*Adjuntem la taula amb els pressupostos executats i liquidats en el 2017,2018 i 2019, i la comparativa de deute 2003-2019

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: