Joan Amezaga Solé

Joan  Amezaga Solé

Joan Amezaga Solé

  • Diputat provincial Diputació de Lleida

Nascut al carrer Agoders de Tàrrega el 26 de març de 1951, Joan Amézaga i Solé és casat i pare de dos fills. Llicenciat en Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid, exerceix de professor titular de Sociologia i de Política Social a l'Escola Universitària de Treball Social de la Universitat de Lleida. En l'àmbit cívic, estigué vinculat durant vint anys al moviment associatiu de pares i mares d'alumnes de l'escola pública. Fou vice-president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) i, entre el 1998 i el 2002, vice-president de la Confederación Española de Asociaciones de Padres de Alumnos (CEAPA).

En el terreny de la política, és regidor de l'Ajuntament de Tàrrega des del 1983, essent la persona que porta més anys desenvolupant aquest tasca ininterrompudament a l'arc consistorial targarí. Entre el 1983 i el 1999, és regidor a les llistes del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): durant aquest període exerceix de Primer Tinent d'Alcalde (1987-1991), essent alcalde Delfí Robinat, i regidor de Finances (1995-1999), mitjançant un pacte de govern amb CiU. A partir del 1999 forma part de la candidatura de l'Agrupació d'Independents Progressistes Nacionalistes (AIPN), de la qual n'és el cap de llista i portaveu del grup municipal, a l'oposició fins al 2003.

Després dels comicis municipals del 2003, Amézaga és elegit alcalde mitjançant el pacte de govern subscrit entre AIPN, PSC i ERC. L'arribada d'Amézaga a l'alcaldia és considerat un fet històric, ja que és el primer cop des de la transició democràtica que Tàrrega és governada per forces d'esquerres. L'any 2007 encapçala una candidatura conjunta d'AIPN-PSC i és reelegit en el càrrec d'alcalde mitjançant un acord de govern amb ERC i ICV. Amb la definició de l'organigrama de govern, Amézaga també es fa càrrec de la Regidoria de Governació i Recursos Humans.

Joan Amézaga és alcalde de Tàrrega fins a 2011, quan passa a ser diputat provincial.

 

Camps obligatoris

Termes i condicions