LGTB

Per la dignitat de totes les persones. Lluitem contra la discriminació per raons d’orientació sexual i identitat de gènere.

Imatge il·lustrativa de 'LGTB'

Tot i que fa 25 anys que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va deixar de considerar l’homosexualitat com un trastorn mental curable i la va eliminar de la llista de malalties, la lluita pels drets humans, legals i civils dels homosexuals i transsexuals és plenament vigent. L’homofòbia no s’ha eradicat i continua manifestant-se en àmbits com el laboral, l’escolar, el públic, el sanitari i el religiós, entre d’altres. A molts països del món se segueix considerant l’homosexualitat com un fet delictiu i es condemna a la repressió, la pressió i, fins i tot, la pena de mort. 

A Espanya i Catalunya, alguns dels grans avenços de la lluita del col·lectiu de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals han vingut de la mà de governs socialistes: el matrimoni entre persones del mateix sexe (2005), la modificació de la normativa que impedia la donació de sang als homosexuals (2005) i el reconeixement institucional del Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia (2009).

A dia d’avui, però, el col·lectiu LGBT continua patint discriminacions per raons d’odi per l’orientació sexual i la identitat de gènere al nostre país. Els i les socialistes catalans treballarem i col·laborem activament per mantenir els drets socials i civils aconseguits per aquest col·lectiu, i també per recuperar tot allò que la dreta els ha fet perdre per raons ideològiques. 

 

Catalunya al capdavant dels drets LGTB

  • Defensarem, a nivell estatal, la no-discriminació en les adopcions.
  • Implementarem la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. 
  • Recuperarem els nivells de prevenció del VIH anteriors a les retallades.

Fitxers adjunts: