Dones

Sense drets no tenim igualtat. Sense igualtat no tenim llibertat. Ni un pas enrere en els drets de les dones.

Imatge il·lustrativa de 'Dones'

Tot i que la crisi és global, no podem negar el seu impacte de gènere: l’atur femení, treballs més precaris amb menor sou, problemes de conciliació, pobresa, etc. No pot ser que totes les anàlisis i les lectures que es fan de la crisi i els seus resultats estiguin cegues al gènere i no valorin en cap moment el seu impacte específic en la vida de les dones. No pot ser que el gruix de reformes i retallades se centrin en aquells serveis públics que tenen a veure amb la vida quotidiana de les persones, i pensar que això no té un biaix de gènere. Estem retrocedint en drets laborals i socials de les dones, alhora que perdem un potencial de productivitat enorme. Les polítiques d’igualtat són també una prioritat econòmica i social.

Per superar la crisi econòmica actual cal aprofitar, al màxim i de manera sostenible, el potencial de tots els membres de la societat. La igualtat d’oportunitats entre homes i dones no pot ser un luxe que només s’abordi en temps de bonança econòmica, sinó que és una obligació legal i moral. Els i les socialistes apostem per incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques d’inclusió social, per abordar les situacions de pobresa i exclusió que pateixen les dones.

 

Una aposta contundent per la igualtat de gènere 

  • Garantirem la paritat en tots els àmbits públics que depenen de la Generalitat.
  • Incorporarem una perspectiva de gènere a totes les actuacions del Govern.
  • Impulsarem una administració amb una perspectiva feminista: d’imatge i en el discurs, i que treballi per la sensibilització.
  • Aprovarem una nova Llei Contra l’Explotació Sexual i dotarem la Llei per l’Eradicació de la Violència Masclista dels recursos i els instruments necessaris per a la seva implementació.
  • Lluitarem per l’eradicació de la bretxa salarial entre homes i dones: a igual dedicació i responsabilitat, igual salari.
  • Exigirem a tota empresa amb més de 50 persones treballant un Pla d'Igualtat per contractar amb l'administració. 

Fitxers adjunts: