Vostès menyspreen els serveis públics, i han d’explicar què pensen fer per millorar-los

  • Eva Granados
  • Actualitzat:
  • Creat:

Eva Granados diu al President Torra que “volem que comparegui perquè durant la setmana en què el sector públic es va mobilitzar, vostè va restar en un silenci total. No hi era”

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Eva Granados, ha explicat avui al ple del Parlament per demanar la compareixença del President Torra per tal que expliqui “quines accions adoptarà el Govern per afrontar el deteriorament dels serveis públics i per millorar les condicions dels seus treballadors”. “Volem que comparegui perquè durant la setmana en què el sector públic es va mobilitzar, vostè va restar en silenci total. No hi era. Teníem els serveis públics al límit i els professionals mobilitzats, i el Govern no hi era”.

 

Segons Eva Granados, “serà un bon moment per corregir el que sembla que no és la prioritat del Govern de la Generalitat: vostès menyspreen els serveis públics, i això es posa de manifest amb les seves declaracions dient que l’autodeterminació és realment el tema, o quan membres del seu Govern ens diuen que ens distraiem amb coses que no són essencials”. “També volem que es comprometi a corregir la inacció del seu Govern. En aquest Parlament hem votat moltes resolucions i mocions sobre millores de condicions laborals diferents col·lectius, però en aquests moments una ciutadana o ciutadà pot estar en espera durant totes les etapes de la seva vida, sigui en educació, salut o dependència. I molts dels plans de xoc que hem votat en aquesta Cambra no s’han posat en marxa”, ha afegit.

 

La portaveu socialista ha indicat que “a la seva compareixença volem posar en evidència que, a més de la baixa d’ingressos fruït de la crisi econòmica, els governs independentistes van aplicar retallades ideològiques. Els governs de Cospedal i Mas van ser el que més retallades ideològiques van fer, i els Governs independentistes son els últims a començar a revertir-les. També, ara no té sentit queixar-se de manca de recursos i no donar suport als Pressupostos Generals de l’Estat que milloren la situació econòmic-financera de la Generalitat i ajudarien a revertir retallades i millorar la situació dels nostres serveis públics”.

 

“La ciutadania valora positivament els serveis públics gràcies a la professionalitat dels seus treballadors, i també serà una bona ocasió per posar en valor la feina dels empleats i empleades públiques”, ha conclòs.

 

Paraules clau: