​Tenim una emergència cultural

  • Rafel Bruguera
  • Actualitzat:
  • Creat:

Rafel Bruguera alerta que el sector cultural català "està deprimit, excessivament prim i esquelètic."

"El sector cultural català no té marge per perdre més pes i està en risc de col·lapse. Necessita urgentment remei, perquè el diagnòstic és evident" ha alertat aquesta tarda el diputat de Socialistes i Units per Avançar, Rafel Bruguera, en una interpel·lació en la qual ha defensat la necessitat "de donar a la cultura el tracte que es mereix".

Bruguera ha considerat que "la recepta que prescriu el govern no treu a la cultura de l'emergència en què es troba" i ha denunciat que els números no quadren: "Aquests darrers dies el govern ens diu que el pressupost del Departament de Cultura s'incrementarà un 14%, fins a arribar als 300 M€ i que això significarà un 1,1% del total del pressupost de la Generalitat, però l'1 % del pressupost no són 300M€, són 480. Falten ni més ni menys que 180 milions".

"En política cultural tenim molts debats pendents i la necessitat de prendre decisions amb el màxim acord possible, però difícilment podrem emprendre'ls amb la serenitat suficient si abans no resolem el problema estructural, el problema de fons: la política pressupostària del conjunt de la cultura" ha conclòs.

Paraules clau: