Sóc catalanista, dialogant i partidari de trobar solució política al problema que ens bloqueja

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta confia en ser designat senador pels grups de la Cambra catalana i adverteix: "No m'agradaria que el Parlament de Catalunya entrés definitivament a la categoria de les institucions que mai perden l'oportunitat de perdre una oportunitat"

Gràcies per la seva presència.

Vull manifestar-los la preocupació amb la que seguim l’evolució del company i amic Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui desitgem la força i la sort que tant necessita en aquests moments difícils. El nostre pensament està amb ell, la seva família i els companys i companyes del Partido Socialista Obrero Español.

Vull dir-los-hi que em sento molt honorat per la proposta que m’ha fet el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, de presidir el Senat en aquesta nova legislatura, de presidir la cambra de representació territorial.

Ara cal que el Parlament segueixi els procediments previstos per tal de designar un nou senador per la renúncia del president Montilla. Aquest procediment està previst en el reglament del Parlament de Catalunya que diu.

Article 174.4 

“Si cal substituir cap dels senadors a què es refereixen els apartats 1 i 3” – referits als senadors que representen la Generalitat de Catalunya al Senat – “la persona substituta ha d’ésser proposada pel mateix grup parlamentari que havia proposat el seu antecessor o antecessora”.

Vull dir-los-hi que espero i confio ser designat senador en representació del Parlament de Catalunya. I, després, ser candidat a la presidència del Senat. Candidat del Grup Socialista, que disposa de majoria absoluta

Soc socialista, catalanista, dialogant i partidari de trobar una solució política al problema que ens té bloquejats de fa anys.

Em sembla que la darrera regla de cortesia parlamentària que segueix vigent en aquest Parlament és la del procediment de substitució dels senadors que representen la Generalitat al Senat. Una substitució que correspon proposar als grups que havien proposat la persona que renuncia. Espero que ningú faci saltar aquest pont de confiança que fins ara ha resistit tota mena d’embats.

Sóc conscient de la importància que pot tenir en aquest moment greu de la política catalana i espanyola la presència d’un català al capdavant del Senat. En la meva opinió, seria un greu error que el Parlament deixés passar l’oportunitat de fer un català president del Senat. El president Pedro Sánchez demostra amb fets el seu tarannà dialogant i la importància que atorga a la qüestió catalana.

Vull agrair el grup parlamentari de Catalunya en Comú - Podem i particularment la seva presidenta, Jessica Albiach, el seu suport. I vull cridar la resta de grups de la Cambra a meditar el sentit del seu vot en el ple que farem la setmana que ve.

No m’agradaria que el Parlament de Catalunya entrés definitivament a la categoria de les institucions que mai perden l’oportunitat de perdre una oportunitat.

Paraules clau: