Si volem un país millor, necessitem un Govern millor

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta emplaça a Quim Torra i el seu Govern a governar i exercir les seves responsabilitats, liderar la reconstrucció i deixar de banda la confrontació política

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha retret avui al president de la Generalitat, Quim Torra, i al seu Govern que no exerceixin les seves responsabilitats a l’hora de presentar propostes i buscar el necessari acord amb la resta de forces polítiques per afrontar la reconstrucció del país. “Si volem un país millor, necessitem un Govern millor”, ha assegurat Miquel Iceta, que ha recordat que el PSC “està per ajudar”.

 

Durant la seva intervenció en el debat del ple monogràfic sobre la COVID-19 que s’ha celebrat avui al Parlament, Miquel Iceta ha deixat clar que el seu grup “té desconfiança sobre les capacitats del Govern, com a partit de la oposició, i tendim a pensar que un país millor necessitarà un Govern millor”. El líder dels socialistes catalans ha destacat, però, que “com a president, a vostè li correspon ara liderar aquest acord polític a Catalunya sobre la reactivació econòmica i la reconstrucció social”, independentment de quan es convoquin les eleccions.

 

“Vostès han posat molt el focus en la reclamació i poc en l’autoexigència”, li ha etzibat Iceta a Torra; “a vegades hem pensat que l’actuació del govern estava més guiada cap a la confrontació política que a la millora de la seva competència i la seva gestió, o a aprofitar aquesta crisi per fer avançar una agenda política pròpia d’un projecte independentista”. “Una reclamació de més recursos no ens és aliena, el que no està bé és situar unes expectatives impossibles que justifiquin un procés de reivindicació i frustració permanent”, ha assegurat tot recordant les diferents xifres que el Govern ha anant reclamant de l’Estat durant el decurs d’aquesta crisi.

 

Finalment, el líder dels socialistes catalans ha reclamat al president que faci públiques les xifres de les modificacions pressupostàries que seran necessàries per adaptar els comptes a la sortida d’aquesta crisi.

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: