Sense equilibri territorial desaprofitem el potencial del país

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta visita les comarques de Lleida per interessar-se per la problemàtica sobre els preus agraris i el fenomen de la despoblació

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha visitat avui les comarques de Lleida per conèixer de primera mà els principals problemes d’una de les zones més maltractades pels pressupostos de la Generalitat i que afronten reptes concrets, com els preus agraris o la despoblació.

 

“Sense equilibri territorial desaprofitem el potencial del país i no donem les mateixes oportunitats”, ha assegurat el líder dels socialistes catalans, que ha destacat que la problemàtica que viu el món agrari requereix d’una col·laboració entre administracions a nivell europeu, espanyol i català. “Hem trobat un món agrari preocupat, perquè s’ha reduït molt la renda agrària en els darrers anys, i s’està reduint també la població més enllà de determinades comarques, que a Catalunya es concentren a Lleida i a l’Ebre. Necessitem una actuació conjunta i decidida que pugui revertir la situació i que la gent sàpiga que pot viure del camp i que el conjunt de la societat agraeix aquest esforç”.

 

Sobre la batalla de preus el primer secretari socialista ha estat taxatiu: “Calen preus justos. El debat sobre els preus agraris no és una qüestió d’un sector sinó que de tot un territori i d’un país. I cal defensar els consums de proximitat. Defensar i valorar les nostres produccions, i a Lleida tenim una producció de la màxima qualitat que es valora arreu”. En aquest sentit Miquel Iceta ha recordat que desde les administracions “estem embrancats en una batalla amb la Unió Europea perquè no es redueixi la Política Agrària Comuna, un dels pilars fundacionals de la Unió; el Govern d’Espanya hi està absolutament compromès, perquè sense persones i sense territori no hi ha Europa, sense deixar de banda d’altres reptes que són també molt importants”.

 

Miquel Iceta, visita durant el dia d’avui les comarques de Lleida on s’ha pogut entrevistar amb la Plataforma de la Fruita Dolça, ha visita el Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs i s’ha reunit amb empresaris de la zona.

 

 

Paraules clau: