Què hi guanya Catalunya de tenir un president en funcions? Ens cal un Govern efectiu i eficaç

  • Miquel Iceta a Quim Torra
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta recorda a Quim Torra que si és inhabilitat serà com a conseqüència d’una llei catalana i que ara més que mai és necessari un Executiu fort que lluiti per la reactivació econòmica i la reconstrucció social

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha preguntat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, què hi guanya el país amb una presidència en funcions si el Tribunal Suprem confirma en els propers dies la sentència d’inhabilitació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Miquel Iceta, que ha recordat que Torra va dir que seria partidari que el Parlament no procedís a nomenar un altre president, ha destacat que d’acord amb les nostres lleis “i si no es convoquessin eleccions, això implicaria tenir durant molts mesos un president en funcions”.

 

Vostè encara està a temps de demostrar que posa pel davant els interessos del país que no pas les exigències d’un guió partidista i sectari. Ha perdut la oportunitat en el canvi de Govern, on ha demostrat que l’únic que els ha mogut és passar comptes a nivell intern. Però ara que estem parlant de la presidència de la Generalitat jo només li demano que es comprometi que si realment vostè és inhabilitat per decisió judicial i, en aplicació de les nostres lleis, el Parlament de Catalunya pugui triar un altre president o puguem anar tots plegats a eleccions”, ha reclamat el líder socialista. “Aquest país no es mereix una presidència sotmesa a l’interès partidista, es mereix un president efectiu i eficaç al capdavant d’un Govern efectiu i eficaç. Necessitem reactivació econòmica, necessitem reconstrucció social, i no volem perdre el temps en querelles partidistes que només beneficien a uns pocs”.

 

Preguntes al govern sobre Saint Gobain i políltiques d’innovació

 

En el torn de preguntes a l'Executiu la diputada Rosa Maria Ibarra ha preguntat al Conseller  sobre el tancament de Saint Gobain anunciat el 23 d'agost, que afecta de manera directa a 122 persones i indirectament podria afectar-ne a un miler. Ibarra ha recordat al Conseller que Saint Gobain és la segona indústria del Baix Penedès, "la comarca amb més atur de Catalunya i que també es veurà afectada pel tancament de Bosch" i que els alcaldes de la comarca, de tots els colors polítics, s’estan mobilitzant contra l’atur i la desindustrialització que afecta aquest territori. Ibarra ha demanat al nou conseller d’Indústria, Ramon Tremosa,  que "treballi per revertir el tancament però sobretot per la reindustrialització de la comarca, per la creació d'oportunitats i la lluita contra l'atur”.

D'altra banda, la diputada Alícia Romero ha preguntat també al conseller Tremosa quina prioritat donarà a les polítiques d'innovació per caminar cap a una economia i una indústria basada en el coneixement i la tecnologia. “A Catalunya som excel·lents en investigació, en ciència, la que es genera a les universitats i als centre de recerca, però tenim deficiències en innovació. Alguna cosa no fem bé". La diputada socialista ha recordat a Tremosa que els fons NEXT GENERATION de la UE que transferiran a Espanya 140.000M euros que "ens poden permetre, si ho aprofitem, recuperar 10 anys perduts, ja que Catalunya any rere any perd posicions en competitivitat comparada amb altres CCAA com València, i també amb altres regions europees".

 

 

 

Paraules clau: