Quan es tenen conviccions clares, dialogar no fa por

  • SALVADOR ILLA
  • Actualitzat:
  • Creat:

El secretari d’Organització del PSC assegura que “el PSC no es conforma amb ser el segon partit polític de Catalunya: volem ser la primera força, aspirem a governar la Generalitat i treballar per sortir de l'atzucac en què ens trobem"

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha reiterat avui la satisfacció dels socialistes catalans pels “molt bons resultats obtinguts a les darreres conteses electorals”, en què “hem obtingut entre un 21% i 23% dels vots”, cosa que demostra que “el PSC ha tornat”, i “ho ha fet amb força”. Illa ha avisat, però, que “no ens conformem amb ser el segon partit polític de Catalunya: volem ser la primera força, aspirem a liderar el país, governar la Generalitat i treballar per sortir de l'atzucac en què ens trobem”.

Durant la seva intervenció a la inauguració de l’Escola d’Estiu del PSC, acompanyat de la secretària de Formació del partit, Sonia Guerra, Salvador Illa ha explicat que d’aquests bons resultats se’n poden extreure algunes conclusions, com per exemple que “en política importen més les conviccions que les novetats”. Així, Illa ha recordat que “al PSC hem mantingut les nostres conviccions i les hem defensat sempre amb força; no hem hagut de canviar de nom ni de projecte”. "Quan es tenen clares les conviccions, dialogar no fa por, i per això el PSC ha pogut dialogar i pactar amb tothom”, ha defensat.

Per a Illa, "una altra de les claus de l’èxit del PSC a nivell municipal és l’autonomia i la confiança que el partit dona als grups municipals que tenim arreu del territori” i “per això el PSC governa a 16 de les 23 ciutats amb més de 50.000 habitants que hi ha Catalunya”. Una autonomia que, per a Illa, també han reguanyat els partits en aquest darrer cicle electoral, perquè “són els partits els que han de prendre decisions i governar, i no pas actuar al dictat d’entitats o associacions, per més prestigi que puguin tenir".

El secretari d’Organització del PSC ha tancat la seva intervenció tot posant l’accent en les “3 idees força que estructuren l’acció política del PSC”: garantir governs estables, implementar politiques progressistes i afavorir la convivència tot reivindicant la pluralitat de Catalunya.

Paraules clau: