PSC-Units reclama a Torra garantir la convivència d'aquí a les eleccions i deixar d’atiar el foc

  • Actualitzat:
  • Creat:

Espadaler alerta els independentistes a no caure en l'error de, mirant només l’objectiu suprem de la independència, considerar menors o secundàries les polítiques socials

"Sembla clar que les polítiques socials, la seva absència o les seves limitacions, per un costat, i les conseqüències de l’anomenat procés, per l’altre, afecten severament la cohesió social i impacten sobre la convivència" ha subratllat Ramon Espadaler en el debat sobre la priorització de l’agenda social i la convivència celebrat aquest matí al Parlament. El diputat del grup Socialistes i Units per Avançar ha alertat que les polítiques socials "han estat doblement penalitzades: per les retallades –que cal revertir-, però també perquè no han estat la prioritat real dels governs de signe independentista”. En aquest sentit, Espadaler ha alertat als independentistes que no caiguin en "la fal·làcia del Nirvana" caient en l'error de "amb l’objectiu suprem de la independència o l’adveniment de la República, considerar menors o secundàries les polítiques socials" que segons Espadaler "s'han menystingut".
 
Espadaler ha instat el Govern a ser responsable i ha reclamat a Torra que d’aquí a les eleccions "deixi d’atiar el foc"; una reclamació que ha fet extensiva a Ciutadans. El diputat de PSC-Units ha subratllat que “la política es fa des de les institucionas i no des dels CDR, no des del carrer, i dins del marc de la legalitat”. En aquest sentit s'ha preguntat "què faria el món independentista sense Ciutadans i Ciutadans sense el món independentista" i ha lamentat la "retroalimentació permanent".
 
"Garantir la convivència és responsabilitat de tots”,
ha remarcat destacant que això "és particularment important en l’actual moment" i  reclamant coratge i responsabilitat al President i al Govern.

Paraules clau: