No sortim d’un cercle equivocat, que és el de proposar persones que no poden exercir les funcions per les quals haurien de ser elegides

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta afirma que “l’independentisme segueix entestat a continuar amb una via que va fracassar de forma absoluta a l’anterior legislatura, i hem de canviar de rumb”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit avui sobre la decisió del president del Parlament d’ajornar el ple que “considerem que no sortim d’un cercle tancat i equivocat, que és el de proposar persones que no poden exercir les funcions per les quals haurien de ser elegides”. “ Potser caldrà esperar al que digui el tribunal europeu de Drets Humans, però no s’han esgotat les vies internes de recurs, i per tant és molt poc probable que ho admeti a tràmit”, ha afegit.

 

En una roda de premsa posterior a la inauguració de l'Escola Socialista de formadors i formadores que ha tingut lloc al casal socialista Joan Reventós, Miquel Iceta ha afirmat que “seguim preocupats perquè mentrestant els termini no corren, no s’ha posat el rellotge en marxa, i per això dilluns mateix tornarem a demanar al TC que a la vista d’aquesta situació i a l’espera del recurs d’empara que vam presentar, pugui prendre mesures cautelars que assenyalin l’inici del termini”.

 

Segons el Primer Secretari del PSC, “l’independentisme segueix entestat a continuar amb una via que va fracassar de forma absoluta a l’anterior legislatura. Volem cridar l’atenció sobre la necessitat de canviar absolutament de rumb. La via unilateral i il·legal no té cap mena de sentit. Veient que la CUP no comparteix el principi d’acord de JxCAT i ERC, ni al candidat que es proposava, potser és hora que es comencin a pensar en altres escenaris que no siguin de blocs”. “Hem acollit amb interès les crides d’ERC de més transversalitat, però això és absolutament contradictori amb voler blindar un govern independentista”, ha conclòs.

 

 

Paraules clau: