No hi ha fets jurídics que justifiquin l'aplicació del 155

  • José Zaragoza
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Congrés rebutja una Proposició no de llei presentada per C’s relativa a realitzar el requeriment previst al President de la Generalitat que contempla l’article 155

El coordinador dels diputats i diputades del PSC al Congrés, José Zaragoza, ha acusat Ciutadans de voler cremar la convivència a Espanya. “No fan més que tirar benzina al conflicte i practicar la política de terra cremada sense aportar ni una sola solució”, ha manifestat.

Durant la seva intervenció avui al Congrés, Zaragoza ha recordat que “no hi ha fets jurídics que justifiquin l'aplicació del 155” y ha criticat l’oportunisme polític de Ciutadans que, segons el diputat, “els ha portat a demanar l’article 155 permanentment. Perquè en el fons no el demanen per defensar la Constitució, el demanen per a atiar el conflicte i obtenir avantatges electorals".

“Defensar la Constitució és defensar-la tota, no solament una part. La Constitució no és un bufet lliure on s'agafa només el que interessa. També cal defensar-la contra els xenòfobs, els homòfobs i els que volen derogar les lleis de violència de gènere i tots els avanços que ens ha garantit la nostra Constitució”, ha defès el diputat.

Zaragoza ha criticat que “des que van votar en contra de la moció de censura al Sr. Rajoy, han quedat presoners del PP”, i ha afegit que “la petició d'un 155 perpetu és el primer pagament al contracte de Ciutadans amb el Partit Popular i Vox.”.

“Per què no li fan cas al senyor Valls que va demanar aïllar a la ultradreta francesa de Marine le Pen? En canvi, aquí estan disposats a blanquejar al senyor Abascal, el protegit i finançat per Le Pen, o és que parar a la ultradreta només és vàlid de Pirineus cap amunt i no cap avall?, i això de la llista més votada només és vàlid de Despeñaperros cap amunt i no cap avall?, ha criticat el diputat.

Així mateix, Zaragoza ha destacat que “des que governen els socialistes s'ha aplicat tota la fermesa de la Llei i tota la força del diàleg, i els resultats són que la Llei es compleix a Catalunya i que es fa política”, i ha advertit Ciutadans que “d'un sol pacte s'han tret la careta de la moderació, el constitucionalisme i l'europeisme, ja només són el col·laborador necessari perquè governi el Partit Popular i Vox”.

Paraules clau: