No formarem part d’aquest espectable agonitzant, ni de les seves mentides

  • Alícia Romero
  • Actualitzat:
  • Creat:

Alícia Romero diu a Torra que “qui retalla dia a dia mil·límetres de sobirania al Parlament és vostè i el seu Govern menystenint les resolucions, les mocions i les lleis que aquí s’aproven”

La portaveu adjunt del Grup parlamentari Socialistes-Units per avançar, Alícia Romero, ha afirmat avui que “creiem fermament que calen eleccions, que no ens mereixem més aquest govern trencat, que agonitza, que està fa mesos en la cursa electoral, que no està resolent els problemes de Catalunya, no dialoga ni acorda. I el més greu, que segueix confrontant sense cap benefici per Catalunya, i segueix representant només a la meitat de catalans i catalanes.  Necessitem un Govern que pensi en tothom i que representi tothom”. “Calen eleccions quan abans millor, avui millor que demà. Per girar full. Catalunya necessita un nou govern. Els ciutadans no ens mereixem un Govern que agonitza i que no té en les seves prioritats el país i la seva gent”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció al ple de votacions de les Propostes de Resolució del Debat de Política general, Alícia Romero ha anunciat el vot negatiu a totes les propostes del Govern i ho ha argumentat, entre d’altres aspectes, “pel desprestigi de les institucions i sobretot de la Presidència de la Generalitat, amb un President que desobeeix a consciència, perquè vostè ja sabia que si no actuava correctament, estava incomplint la normativa i podríem acabar on som avui. No responsabilitzi a ningú més que a vostè de les conseqüències dels seus actes. També desprestigien el Parlament demanant que es cessi a alts càrrecs de la institució, i no complint el què en aquí aprovem. S’han aprovat 50 mocions en aquesta legislatura del nostre grup. Incomplertes totes. Qui retalla dia a dia mil·límetres de sobirania al Parlament és vostè i el seu Govern menystenint les resolucions, les mocions i les lleis que aquí s’aproven”.

 

La portaveu socialista també ha denunciat “la falta de diàleg i acord. En una hora tan greu com vivim, com pot ser que el seu Govern no parli amb les forces parlamentàries? No truquen. No intenten acordar res del que s’aprova gràcies a la responsabilitat de l’oposició. Demanin tot el diàleg que calgui a Madrid, però no donin lliçons quan vostès són els primers que aquí no dialoguen”. “No formarem part d’aquest espectable agonitzant, ni de les seves mentides. Avui vostès no haurien d’aprovar cap proposta de resolució, atenent el què han dit aquí tots els grups polítics, que calen eleccions i que és un Govern esgotat. Per això ens ha sorprès la CUP transaccionant amb el Govern sobre habitatge quan, en aquest àmbit, no han fet res en tants anys. I als companys dels Comuns ja els van enganyar una vegada amb els pressupostos del 2020, els demanem no tornin a caure en les seves mentides”, ha conclòs.

 

Paraules clau: