No estan capacitats per gestionar el dia a dia ni per planificar el futur del país

  • Alícia Romero
  • Actualitzat:
  • Creat:

Alícia Romero diu al Govern que “no és un tema de recursos o competències, és un tema de transparència, honestedat i capacitat”

La portaveu d’economia del Grup Socialista, Alícia Romero ha interpel·lat avui el vicepresident Aragonès i li ha recordat que “aquests darrers 8 anys, només quatre pressupostos aprovats. Sap què comporta això? Inestabilitat, incertesa i, el més important, deixadesa i renúncia a posar solucions als problemes del país i afrontar els reptes que tenim per endavant. Un de tants despropòsits d’aquest Govern. I ara no estem preparats per afrontar aquesta crisi, perquè vostès han renunciat molts anys”.

 

Durant la seva intervenció, Alícia Romero ha dit al Govern que “és irresponsable demanar 30.000M€ dels fons europeus quan tot just s’ha arribat a un acord i els Estats han estat deixant-se la pell per aconseguir transferències corrents. Què fàcil que és demanar, Vicepresident. Infantil, diria jo. Però, què li sembla l’acord al què s’ha arribat a Europa? Han fet alguna acció per ajudar des del Govern de Catalunya? Han tingut interlocució amb algun responsable d’alt nivell de la UE?”.

 

“Vicepresident, en aquesta darrera dècada Catalunya ha perdut posicionament. En l’àmbit econòmic hem perdut pes relatiu en relació a altres CCAA, també inversions anunciades com AEM o Tesla que va decidir posar les seves plantes de bateries elèctriques a un altres país, i ara NISSAN. Però, vostès segueixen dient-nos mitges veritats. Resulta que ara que tenen totes les competències en salut pública, estat fent una gestió nefasta”, ha dit.

 

Segons la portaveu socialista, “fa una setmana que ens expliquen la despesa extraordinària fet durant la Covid19 amb grans xifres, i ens diuen que la minoració dels ingressos vindrà de la baixada de la publicitat a TV3, de la baixada de matrícules a les universitats, dels fons per formació continua, o dels recursos que no tenen en relació a mossos i disposició addicional 3a i que vostès van rebutjar votant contra els PGE. Ho barregen tot. La reducció dels ingressos, segons vostès, per recaptació d’impostos serà de 1.440M€”.

 

“No és un tema de recursos o competències, és un tema de transparència, honestedat i capacitat. I vostès porten 8 anys demostrant que no estan capacitats per gestionar el dia a dia ni per planificar estratègicament el futur del país”, ha conclòs.

 

Paraules clau: