No deixaré de treballar pel diàleg

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta afirma que "hi ha molta gent a Catalunya i a la resta d’Espanya que considera que no hi ha res a fer amb els independentistes. Jo, no penso resignar-me, no per ells, per la ciutadania"

El ple del Parlament ha rebutjat aquest matí la proposta de fer Miquel Iceta senador autonòmic, que ha recordat que "no és la primera vegada que la majoria independentista trepitja els drets de les minories al Parlament", en referència al 6 i 7 de setembre. A més, Iceta ha advertit que "Catalunya té avui un senador menys que la representi al Senat".


El president del grup  PSC-Units ha recalcat que va acceptar la proposta del president Sánchez "pensant en la possibilitat de trenar consensos, d'intentar impulsar la reforma del Senat, que implica una reforma de la Constitució". Tot i el rebuig avui de la cambra a la proposta, Iceta ha assegurat que es reafirma més que mai en "el propòsit de contribuir amb totes les meves forces a fer possible la convivència a Catalunya i a bastir ponts entre Catalunya i la resta d'Espanya".


Miquel Iceta, a més, ha anunciat que el grup PSC-Units demanarà empara al Tribunal Constitucional "en defensa dels drets del nostre grup parlamentari, i dels drets del conjunt de catalans i catalanes que veuen minvada la seva representació al Senat". A més ha insistit que "els socialistes catalans estem decidits, a participar activament en la nova etapa que s'obre després de les eleccions generals".


Finalment, el líder dels socialistes catalans ha lamentat que actualment "no tenim un govern que mereixi aquest nom, ja que Catalunya necessita un govern que pugui donar estabilitat. Certesa, i bona gestió". Preguntat pels periodistes, ha remarcat que "els interlocutors són els que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya volen. Per tant, tots els partits amb representació ho són". A més ha emfatitzat que "no penso resignar-me, no pels independentistes, sinó per la ciutadania. No deixaré de treballar pel diàleg".

 

Paraules clau: