Necessitem un Govern transparent que presenti una modificació pressupostària per al 2020

  • Alícia Romero
  • Actualitzat:
  • Creat:

Alícia Romero insta el Govern a complir les resolucions del Parlament i expliqui a què destina els recursos extraordinaris

La portaveu d’economia del Grup Socialista, Alícia Romero, ha afirmat avui que “a 30 de juliol l’Estat ha transferit a Catalunya un total de 3.457’15M€ corresponent a la la liquidació definitiva del 2018 del sistema de finançament autonòmic, amb un total de 2.210’62M€, i al primer tram del Fons COVID estatal, 1.246’53M€. Els següents trams, fins a arribar als prop de 3.200M€ que pertoquen a Catalunya, s’abonaran entre el setembre i el desembre”. “Amb els recursos rebuts no és comprensible que haguem deixat a milers d’infants sense beques menjador, que no haguem garantit encara els fons FEDER pels projectes de recerca ja que les quantitats es van dedicar a despesa COVID; que no s’hagi creat un fons pels ajuntaments o que encara hi hagi centres d’atenció primària tancats. Necessitem un Govern transparent, necessitem un Govern que dialogui i presenti una modificació pressupostària per al 2020 properament, complint així les resolucions que s’aproven al Parlament”, ha afegit.

 

Segons Alícia Romero, “degut a aquests ingressos extraordinaris estatals provinents del Fons COVID, hem demanat al Govern que presenti una modificació pressupostària que tingui en compte aquests nous ingressos i, per tant, reestructuri el pressupost 2020 prioritzant de nou tenint en compte la greu crisis que estem patint. Aquesta petició es va aprovar en dues ocasions, en la moció 165/XII i en una de les propostes de resolució presentada pels socialistes i aprovada pel Ple del Parlament el passat 7 d’agost”.

 

“En aquestes resolucions s’insta al Govern a presentar en el Ple del 8 i 9 de setembre una proposta de modificació pressupostària tractada prèviament amb els grups parlamentaris i agents socials i econòmics. La voluntat és conèixer a què destinarem els recursos extraordinaris i com es reordena el pressupost, què es prioritza, així com també conèixer quina ha estat la despesa extraordinària des de l’inici de la pandèmia”, ha explicat. 

 

En aquest sentit, ha recordat que “a la compareixença del 16 de juliol, el Vicepresident  Aragonès no va presentar el detall de la despesa realitzada, tan sols grans xifres que sumen 2.565M€. A la web de transparència no apareixen totes les dades de la despesa realitzada ja que segons aquest portal fins a 3 d’agost s’havien realitzat 4794 contractes amb un cost de 500M€. Som la CCAA que pitjor resulta pel que fa a transparència en l’informe realitzat per l’organisme independent de l’Estat, la Oficina Independiente de Regulación y Supervisión de la Contratación, i la que més ha gastat, per contra”.

 

“És per aquest motiu que el Grup Socialista va presentar una proposta de resolució a la comissió de la sindicatura de comptes per tal que la sindicatura faci un informe sobre la despesa realitzada durant la pandèmia”, ha conclòs.

 

Paraules clau: