Necessitem deixar de cavar trinxeres i començar de veritat a construir els ponts necessaris

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta insta a Quim Torra a “parlar de tot” amb Pedro Sánchez i treballar perquè la relació institucional es mantingui i serveixi per arribar a acords

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha instat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, a “deixar de cavar trinxeres i començar a construir els ponts necessaris” a partir de la reunió que ha de mantenir amb el president del Govern d’Espanya prèvia al Consell de Ministres que divendres se celebrarà a Barcelona. Iceta ha instat a Torra a veure’s amb el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i “parlar de tot” assumint riscos; “arriscar és sortir de les zones de confort, arriscar vol dir estar disposat de veritat a un diàleg, que vol dir estar disposat a escoltar coses que no ens agradaran, a reconèixer que potser les condicions per avançar no són no només les òptimes però que poden ser molt difícils, però complir amb la nostra obligació”.

 

Durant la sessió de control al president Miquel Iceta ha fet una crida al Govern a que la represa de les relacions institucionals d’ambdós governs que va ser possible gràcies al canvi de govern a Espanya es mantingui i serveixi per arribar a acords; “alguns ja els hem vist però en voldríem veure més de cara al futur”. “Des del nostre punt de vista la relació bilateral està més que garantida amb el contacte que es pugui produir però tampoc voldríem deixar de banda la nostra preocupació per l’abandó per part dels representants de la Generalitat dels mecanismes multilaterals de relació. Necessitem tenir tots els ponts, tots els fils, deixar de cavar trinxeres i començar de veritat a construir els ponts necessaris”, ha destacat el líder dels socialistes catalans.

 

Pregunta sobre l’acció del Govern en la lluita contra la violència de gènere

 

En el torn de control a l'Executiu, la diputada Beatriz Silva ha denunciat la innacció del Govern en la lluita contra la violència de gènere. Silva ha lamentat que "malgrat que el Govern s'autodefineixi com a feminista fins el moment la seva voluntat no s'hagi traduït en fets ni recursos" i ha recordat a la consellera Elsa Artadi que Catalunya és la segona comunitat que ha rebut més fons de l'Estat per lluitar contra la violència masclista. En aquest sentit, la diputada socialista reclama saber què esta fent el Govern amb els més de 17 milions d'euros rebuts i espera que en els propers pressupostos que presenti la Generalitat "facin efectiva la voluntat de lluitar contra la violència de gènere que diu tenir un Govern que, de moment, s'ha mostrat incapaç de retornar a la inversió del 2008".

 

 

 

Paraules clau: