Miquel Iceta urgeix el president Torra a convocar el Pacte per a la Reconstrucció del país

  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta lamenta que tot i que “hi ha un clam pel diàleg a la societat catalana", i passat un mes des de l’oferiment d’un Pacte Català per a la Reconstrucció, les forces polítiques, els agents econòmics i socials i el món local no han estat convocats

El president del grup Socialistes i Units per Avançar, Miquel Iceta, ha apressat el president de la Generalitat a “convocar les forces polítiques, els agents econòmics i socials i el món local per posar-nos a treballar” per assolir un Pacte Català per a la Reconstrucció Social i Econòmica “capaç d’evitar que ningú no quedi enrere”.

Un pacte, ha afegit, “capaç de recuperar l’activitat econòmica, d’assegurar la màxima eficàcia de l’administració i la màxima qualitat dels serveis públics, d’impulsar un potent Fons Català per la Reconstrucció que arribi a les empreses, els autònoms, els treballadors i les famílies. Un pacte capaç d’assegurar la igualtat d’oportunitats, de reduir els desequilibris territorials, de promoure la sostenibilitat, i d’impulsar la indústria, la recerca i la innovació”. Iceta ha recordat el compromís de Torra en el darrer ple d’estendre la mà a tothom  i ha lamentat no haver estat convocats “passat un mes”.

 

El líder dels socialistes catalans ha assegurat que  “hi ha un clam pel diàleg a la societat catalana, un clam que no només és polític, un clam que no només és partidista, que és sentit, volgut i estimat per molta gent”. Per això, ha recordat al president Torra que “la millor manera de dir és fer” i ha lamentat que “mentre cada diumenge vostè es veu amb el president del govern d’Espanya”, “aquest no és el cas a Catalunya”. Tot i això, Iceta ha reiterat la seva “mà estesa i la plena disposició per ajudar des del sistema educatiu al sistema sanitari al redreçament conjunt del nostre país”

 

 

*Pregunta al Govern sobre la seva posició amb relació a la gestió sanitària de la Covid-19*

 

En el torn de preguntes a l’executiu, la diputada del grup Socialistes i Units per Avançar Assumpta Escarp ha compartit amb la consellera de Salut, Alba Vergés, l’alleujament per les darreres dades de Salut , tant pel que fa a nous contagis com en letalitat, i ha recordat però que l’abordatge del Post-Covid “passa necessàriament per la reconstrucció sanitària, social i econòmica i reforçar el sistema de salut, que volem públic”.

 

Escarp ha lamentat que la consellera Vergés no comparegui ni informi en comissió per respondre les preguntes que tenen els grups parlamentaris i l’ha alertat que la reconstrucció “haurà de contemplar a la força un major finançament, empoderament i reconeixement professional”. En aquest sentit, ha preguntat a la consellera Vergés “com, quan i amb quants professionals es reforçarà la primària per atendre el retorn a la normalitat, el seguiment del post-Covid i les seves patologies, l’increment de la domiciliaria i les residències de gent gran que no tornarem a deixar sense assistència sanitària, espero” lamentant que els professionals de la salut que estan sent elogiats hagin estat també molt retallats. Per a Escarp cal passar de l’aplaudiment al reconeixement: “si fins i tot ara els abanderats de les retallades, Mas, Mas-Colell i Ruiz reneguen de les retallades, potser ara seria el moment d’un reconeixement real de tots i totes les professionals”.

 

Paraules clau: