Miquel Iceta reclama un “Compromís amb el Delta” que reculli mesures urgents pel territori

  • Actualitzat:
  • Creat:

El líder dels socialistes catalans insta el president de la Generalitat a impulsar un compromís col·lectiu entre forces polítiques i territori, treball conjunt amb el Govern d’Espanya i mesures pressupostàries per donar resposta a l’Ebre

Miquel Iceta, en un moment de la seva intervenció (ACN)
Miquel Iceta, en un moment de la seva intervenció (ACN)

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha preguntat avui al president de la Generalitat quines són les línies d’actuació previstes per part de l’Executiu per a la plena recuperació del Delta de l’Ebre després del pas del temporal Gloria. El líder dels socialistes catalans ha proposat al president un “compromís global amb el Delta” en la línia del que va proposar la Taula de Consens pel Delta en la seva reunió de la setmana passada a Sant Jaume d’Enveja.

“Els grups parlamentaris i el Govern hem de fer un esforç per entomar i assumir plenament el compromís que se’ns va presentar. S’hauria de treballar conjuntament amb el govern d’Espanya, que també està preparant una proposta en aquest sentit. I convindria també que aquest compromís que vostè ha expressat i sobre el que no tenim cap dret de dubtar tingui un compromís explícit en la tramitació dels pressupostos d’enguany”, ha conclòs Miquel Iceta.

 

Preguntes sobre l’Hospital Sant Bernabé de Berga i la situació dels agricultors

 

En el torn de preguntes a l'executiu, la diputada Marta Moreta ha preguntat a la consellera de Salut, Alba Vergés, sobre la cessió de l'hospital San Bernabé de Berga al CatSalut, un tema que es troba a la taula de la Generalitat des de 2017 sense que s'hagi resolt i que ha suposat que l'ajuntament de Berga hagi hagut de fer una pòlissa de crèdit per fer front als pagaments del personal de l'hospital. "És evident que la gestió d'aquest hospital suposa un greu problema per un municipi de 16.000 habitants, perquè hipoteca totalment l'ajuntament i no li permet dedicar recursos ni augmentar l'endeutament per a obres" ha explicat Moreta, que ha reclamat a Vergés que posi data al traspàs.

Per la seva banda, el diputat Òscar Ordeig ha reclamat a la consellera Teresa Jordà quines mesures prendrà el govern per fer front a la crisi de preus del sector agrícola. Ordeig ha recordat que Catalunya és referent en producció agroalimentària però que el sector es troba en una greu crisi pels preus que reben els agricultors: "una crisi que agreuja la despoblació i el problema del món rural". El diputat socialista ha alertat que "el que abans es pagava a 60 cèntims ara es paga a 20, quan l'IPC ha pujat un 18% i tots els costos han pujat" i  ha reclamat reunir al sector i als partits per definir una estratègia conjunta així com "no deixar la cadira buida a Madrid".

 

Paraules clau: