Miquel Iceta reclama a Torra que garanteixi els drets “dels que es mobilitzin i dels que no"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El líder socialista reclama al president una major contundència en la defensa del cos de Mossos d’Esquadra

El president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha reclamat avui al president de la Generalitat que detalli les previsions del Govern pel que fa a la seguretat davant les setmanes posteriors a la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici del procés. “Voldria saber quines són les previsions del seu Govern per complir amb els drets de tothom, els drets de manifestació, de reunió, de lliure expressió que estan emparats perfectament per la nostra Constitució, però també els drets de les persones que vulguin bellugar-se, anar a treballar, sense participar en aquestes activitats”.

“Vostè s’ha distingit per cridar a la mobilització, vostè és el que va dir ‘apreteu, apreteu, feu bé d’apretar’, apel·lant als sectors més mobilitzats, alguns en dirien més radicals”, ha recordat Miquel Iceta, que ha reclamat a Quim Torra “la mateixa contundència amb la que vostè s’expressa en favor de determinades mobilitzacions, ho fes també en la defensa dels drets de tots els ciutadans, dels que es vulguin mobilitzar i dels que no ho facin”. “El nostre grup té una total confiança en el cos de Mossos d’Esquadra. Fins i tot avui hem llegit amb atenció i interès, i coincidint-hi molt, l’article que el conseller Buch ha publicat al diari ‘La Vanguardia’. Però ens agradaria, president, com a vegades vostè ha manifestat una certa fredor respecte de la tasca dels Mossos d’Esquadra, que es pogués avui expressar amb major contundència”, ha conclòs el president del grup socialista.

 

Pregunta al Govern sobre General Cable i Prysmian

 

En el torn de preguntes al consell executiu la diputada socialista Marta Moreta ha criticat al conseller que no visités les plantes de General Cable de Manlleu i Moncada per donar suport als treballadors i treballadores ni fes cap declaració respecte el tancament de l’empresa Prysmian, que ha anunciat que té la intenció de fer fora a tots els seus treballadors fet que  deixarà en una situació d’extrema complexitat a 600 famílies de Catalunya. Moreta ha lamentat la manca d’interès del Govern  davant “la destrucció de tots aquests llocs de treball” i ha preguntat “quines accions han dut a terme per aturar el tancament”. “És conscient de la situació que quedaran aquestes famílies i les poblacions de Manlleu i Moncada?  Per no parlar de totes les empreses que treballaven de forma indirecta a les dues plantes, manteniment, serveis de neteja, transportistes... Quines mesures adoptaran per salvar el teixit industrial d’aquestes dues ciutats catalanes?” s’ha preguntat Marta Moreta.

 

 

 

Paraules clau: