Iceta a Torra: “O cenyeix la seva actuació a la llei o no podrà comptar amb nosaltres"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El líder dels socialistes catalans reitera a Quim Torra que “només hi ha una via: la via catalana, una via basada en el diàleg, la negociació i el pacte”

El president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha reclamat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que retorni a la legalitat en les seves propostes i actuacions: “o vostè cenyeix la seva actuació al marc legal vigent o no podrà comptar amb nosaltres per cap mena de diàleg, negociació i pacte”.

Durant la sessió de control al president de la Generalitat, el líder dels socialistes catalans ha retret a Quim Torra les darreres actuacions i declaracions que han alarmat els ciutadans, relacionades amb la confiança en el cos de Mossos d’Esquadra o apel·lar a la via eslovena per a Catalunya. “Vostè va posar en dubte l’actuació dels Mossos sense cap prova ni sense haver reclamat primer cap investigació al respecte, es dedica a demanar als CDRs que apretin i després els envia els Mossos per criticar-los quan actuen o bé els demana que s’inhibeixin, creiem que no és la manera d’exercir la presidència”; “també estem alarmats perquè ens hagi ofert com a sortida la via eslovena, però li diré: als Balcans Catalunya mai hi troba cap exemple per avançar”.

“Per a nosaltres només hi ha una via: la via catalana”, ha deixat clar Miquel Iceta, “que és una via catalana basada en el diàleg, la negociació i el pacte. Diàleg, negociació i pacte Catalunya endins i també diàleg, negociació i pacte Catalunya enfora”, ha reiterat el primer secretari dels socialistes catalans.

 

 

Preguntes al Govern sobre política interior i el Consell de la República

En el torn de preguntes al consell executiu, el diputat Carles Castillo ha recriminat al conseller Buch "la utilització política dels Mossos d'Esquadra" després que la setmana passada la consellera de cultura "es despengés dient que coneix una investigació policial en curs sobre ella perquè li ha dit el conseller d'interior o l'ultimàtum de Torra demanant una purga a l'estructura del comandament dels mossos perquè entén que no van actuar com ho faria una policia democràtica". Castillo ha demanat al Conseller com pensa reaccionar a la "gravíssima situació que pateixen el cos en suport polític i de mitjans" i l'ha alertat que "no el salva demanar disculpes. Vostè és el Conseller d'Interior no un activista de carrer".

 

Per la seva banda, Ferran Pedret ha alertat a la consellera de presidència, Elsa Artadi, de la preocupació dels i les socialistes davant dels "vincles i relacions del Govern amb el Consell per la República". Pedret ha posat sobre la taula la representació del govern i el seguiment a les xarxes socials "d'aquest ens privat", que es va presentar públicament al saló Sant Jordi del Govern i que es va publicitar a xarxes amb un vídeo amb el segell de la Generalitat: "Pensem que haurien d'estar defensant les institucions catalanes: el Parlament, el Govern i la presidència, d'aquells que pretenen substituir-les i que es volen atribuir les seves funcions. Estan disposats a fer-ho?" ha preguntat a la Consellera.

 

 

Paraules clau: