Miquel Iceta a Torra: “La situació actual del país i del seu Govern exigeix diàleg”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El líder dels socialistes reclama al president senyals perquè retorni la confiança després de la pèrdua de majoria parlamentaria del seu Executiu

Miquel Iceta, en un moment del debat al Parlament (ACN)
Miquel Iceta, en un moment del debat al Parlament (ACN)

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha constatat avui durant la sessió de control al president de la Generalitat que després de les votacions ahir en el debat d’orientació política general s’estan acumulant “preocupants senyals de desorientació, divisió i inestabilitat”; “no creu que hauria de donar alguna senyal forta perquè retorni la confiança?”, li ha preguntat Miquel Iceta a Quim Torra.

 

“Fa l’efecte que l’únic que uneix el Govern és aguantar fins la sentència i després convocar eleccions, aquesta no és la manera de servir els interessos del país”, ha destacat, després de retreure l’error de llançar ultimàtums i fixar condicions impossibles de complir. “L’error del tot o res, l’error de pensar només en una part del país, un error encara més gran quan no es té majoria”, ha destacat el líder dels socialistes catalans, per qui la situació del país i del seu Govern exigeix diàleg: “diàleg sobre el futur, diàleg sobre el present, diàleg Catalunya endins i diàleg Catalunya enfora. Diàleg des del respecte i per promoure el respecte, respecte per a totes les idees, respecte per a totes les institucions, respecte per la legalitat i els instruments i majories per canviar-les”.

 

“Vam aprovar una resolució abans de l’estiu en aquest Parlament en què quedava emplaçat a construir un espai de diàleg, el diàleg era urgent llavors i ara encara ho és més, així que podria liderar-lo, està a temps”, li ha dit el president del grup socialista al president de la Generalitat, a qui ha recordat que convindria promoure l’acord Catalunya per tal d’aprofitar l’oportunitat que representa tenir un govern d’Espanya disposat a dialogar.

 

Preguntes sobre el col·lectiu LGTBI i el cos de Mossos d’Esquadra

En el torn de preguntes al Consell Executiu, la diputada Marta Moreta ha preguntat al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies quan pensa aprovar el decret que ha de regular el procés sancionador i l’òrgan coordinador de la llei 11/2014 per garantir els drets del col·lectiu LGTBI i lluitar contra la LGTBIfòbia, aprovada ara fa quatre anys. “Es prenen seriosament la llei? Quan tindrem una partida pressupostaria que pugui fer front al desplegament integral?”, ha reclamat sense resposta la diputada Moreta, que ha posat en entredit el compromís del Govern amb el col·lectiu a la vista de la seva acció política.

 

El diputat Carles Castillo ha reclamat al conseller Buch el suport del govern al cos de Mossos d’Esquadra després dels darrers incidents en diverses manifestacions en què els dispositius no estaven ben dissenyats i les ordres van ser contradictòries. “La utilització política que han fet dels Mossos d’Esquadra és molt greu, són la policia del poble de Catalunya, de tots i de totes, s’estan passant totes les línies vermelles en la seva gestió policial”, ha conclòs el diputat per Tarragona i portaveu d’Interior.

 

 

 

Paraules clau: