Miquel Iceta a Torra: “Deixi d’ocupar-se només de mig país”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El president de la Generalitat convoca, a instàncies del grup socialista, una cimera de partits el 16 de novembre per facilitar acords sobre els grans temes de país

Miquel Iceta, en un moment del debat al Parlament (ACN)
Miquel Iceta, en un moment del debat al Parlament (ACN)

El president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha retret avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que “s’ocupi només de mig país” i l’ha instat a donar compliment al mandat parlamentari que representa el compliment de la resolució presentada pels socialistes i aprovada el passat 5 de juliol i que li encomanava la convocatòria dels presidents dels grups i subgrups parlamentaris per tal de constituir un espai de diàleg per a facilitar acords sobre tots els grans temes de país, “Catalunya endins”.

 

“Deixi d’ocupar-se només de mig país; hem vist o no el seu entusiasme per posar en marxa el Consell per la República i del Consell Assessor per l’impuls del Fòrum Cívic i Social Constituent” ha destacat Miquel Iceta, que ha fet notar al president de la Generalitat que el seu discurs i les seves actuacions “semblen adreçar-se només a acontentar una part del país” amb el risc de promoure operacions sense encaix institucional que “poden erosionar les institucions del país establertes per l’Estatut d’Autonomia”.

 

“Sense diàleg Catalunya endins no podrem avançar. És per això, senyor president, que l’emplaço a fer possible que abans de l’11 de novembre hagi parlat amb els presidents dels grups i subgrups parlamentaris de la Cambra per constituir l’espai de diàleg objecte de dos acords d’aquest Parlament”, ha reclamat el líder dels socialistes catalans. Tanmateix Miquel Iceta li ha recordat que per servir al diàleg necessari i al respecte a totes les idees i donada la seva proximitat amb els CDR condemni l’assalt a locals de forces polítiques com el que el que el PSC va patir a Lleida; “seria un bon conseller per a la república”, ha conclòs.

 

Pregunta sobre el futur dels investigadors

 

En el torn de preguntes al Consell Executiu, la portaveu adjunta Alícia Romero ha preguntat a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, sobre el futur dels investigadors a Catalunya tot advertint que entre el 60 i el 80% del sector té condicions de treball poc estables: “temporalitat és precarietat”, li ha dit la diputada a la responsable del deparament, i ara “cal governar”. Romero ha recordat al Govern que per evitar la marxa dels investigadors es van dissenyar les beques Beatriu de Pinós i que fa uns dies ha transcendit que el Govern ha decidit no prorrogar aquestes 60 beques, provocant que molts hagin hagut de tornar a marxar. “Consellera, està vostè segura que a través d'una reunió amb Economia no hauríem pogut resoldre aquesta situació? Parlem d'1 milió d’euros i s’hauria pogut lluitar per un programa de beques com aquest i que totes aquestes persones que en depenen no haguessin rebut un mail fred comunicant-los la notícia”, ha conclòs la diputada socialista.

 

 

Paraules clau: