Més pendents de donar consells al Govern d'Espanya que d'exercir les seves responsabilitats

  • Miquel Iceta a Quim Torra
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta reclama al Govern mesures “més precises i específiques” i més efectius que les acompanyin per poder fer front a la situació de brots

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha destacat que el Govern de la Generalitat “ha estat més amatent a donar consells al Govern d’Espanya que a preparar-se per les seves responsabilitats quan acabés l’estat d’alarma”. Durant la sessió de control al Govern i al president, Miquel Iceta ha subratllat que els 99 dies d’estat d’alarma “haurien d’haver servit per preparar-se millor per controlar aquesta situació, la desescalada i el control posterior de la pandèmia”, i en aquest sentit “haver decidit que la fase tres de la desescalada durés 24 hores va ser un greu error”.

“Tampoc hem entès per què s’ha trigat 46 dies a nomenar un nou Secretari de Salut Pública, a qui desitgem el màxim encert”, ha deixat clar Miquel Iceta, per qui “els dispositius de detecció precoç de nous casos, de rastreig de contactes i de quarantena de les persones infectades no han funcionat prou bé. Els brots del Segrià, de Lleida, de Barcelona i la seva àrea metropolitana i a d’altres indrets així ho han posat de manifest. Anem tard, president”. El líder  dels socialistes catalans també ha posat el focus en el nombre de rastrejadors, insuficients fins a dia d’avui i ha reclamat instruccions “precises i específiques” als ajuntaments i a la ciutadania. Així mateix ha criticat que algunes activitats culturals i esportives s’hagin tancat, ja que “estan complint prou bé els mecanismes de protecció i en canvi altres tipus d’aglomeracions no ho fan”. “Creiem que algunes de les mesures que ha pres el govern, a les que donem suport, haurien d’haver estat més precises i atacant els brots reals, més específiques”, ha conclòs el president del grup socialista.

 

Pregunta al Govern sobre el món local

En el torn de preguntes al Govern, la diputada Marta Moreta ha reclamat a la consellera de la presidència i portaveu col·laboració amb els ajuntaments per poder fer front als efectes de la COVID-19. "Els ajuntaments han de tenir la seguretat que els mecanismes de rastreig i seguiment dels positius funcionen. Avui dia no hi ha els recursos suficients per fer-ho i la comunicació amb els ens locals és nul·la", ha destacat. "Van ser els ens locals metropolitans que li vam demanar al President Torra fer una trobada per coordinar-se. Els alcaldes i alcaldesses assumeixen les seves responsabilitats, vostès només saben traslladar-les a altres des de l'inici de la pandèmia, i en moments sembla que estiguin més pendents de buscar culpables que d’ajudar-los".

 

 

 

Paraules clau: