Marc Lamuà: la democràcia exigeix respecte pels procediments de la democràcia

  • Actualitzat:
  • Creat:

"Espanya permet la llibertat d'expressió i la dissidència, el que no permet és saltar-se les lleis democràtiques", explica el diputat del PSC al Congrés, Marc Lamuà

"Espanya no castiga la dissidència. Espanya, com qualsevol Estat democràtic, el que no permet és actuar per mitjans no democràtics", ha explicat el diputat del PSC al Congrés, Marc Lamuà, en resposta a la moció conseqüència d'interpel·lació de la CUP relativa a la postura del Govern de l'Estat en relació a la persecució de la dissidència política.

Lamuà ha destacat que "la dissidència no es persegueix a Espanya, sinó que es practica diàriament en aquest país", i ha assenyalat que a Catalunya i a la resta d'Espanya, hi ha hagut moviments de dissidència i lluites molt importants per consolidar drets consagrats.

El diputat del PSC ha recordat que els partits independentistes van perdre les plebiscitàries del 2015, i del 2019. "El 53% dels catalans vam votar a partits que no portaven la independència en el programa, i, no obstant això, vostès van tramitar la independència unilateral", ha subratllat Lamuà dirigint-se als partits independentistes.

El diputat ha advertit que "dir que no es permet la dissidència és com repetir que no hi ha llibertat d'expressió", i ha destacat que les forces independentistes s'han expressat de moltes maneres. "Manifestacions multitudinàries, ni un arbre sense plàstic, ni una rotonda sense estelada, ni un acte sense crits. No hi ha llibertat d'expressió? Per expressar-se, vostès s'han expressat de maneres molt diferents", ha insistit.

Durant la seva intervenció, Lamuà, ha recalcat que "aquesta moció exigeix que el poder polític s'immisceixi en el poder judicial, i des de Montesquieu, aquests comportaments no són definits com a democràtics". "Espanya no persegueix la dissidència, simplement la democràcia exigeix respecte per als procediments de la democràcia", ha afegit.

Així mateix, Lamuà ha recordat que les forces independentistes van trencar l'Estatut i només han vetllat pel 47% dels catalans."Han apuntalat els governs més retalladors i de dretes de la nostra història, i fins i tot en aquests moments tan compromesos dels últims mesos han anteposat el nacionalisme a la ideologia", ha conclòs.

Paraules clau: