Les eleccions són la gran oportunitat de canviar de rumb

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta destaca l’anomalia democràtica que representa aprovar uns pressupostos que després haurà de desenvolupar un altre govern

"No tenim el govern que el país necessita. No tindrem tampoc els pressupostos que el país necessita i creiem que les eleccions són la gran oportunitat per canviar de rumb" ha defensat aquest matí el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una roda de premsa posterior a la permanent de l'executiva, en la que han "constatat l'actual agonia del Govern de la Generalitat".

Per Iceta, davant la compareixença de Torra de la setmana passada, "on va dir que se sentia desautoritzat, que el seu govern estava trencat i la legislatura estava esgotada", el que era lògic era convocar eleccions. El líder socialista considera que després de 8 anys de procés "hem comprovat que és un projecte equivocat, que ha frustrat els seus seguidors, que ha dividit la societat i erosionat les institucions i ha fet perdre a Catalunya pes i empenta". Per això considera que "cal un govern mereixedor d'aquest nom" i situa al PSC com l'únic partit que pot superar aquesta etapa.

Preguntat pel projecte de pressupostos de el Generalitat, Iceta ha recordat que no es va cridar al PSC a negociar-los i que els Comuns "grans defensors dels pressupostos, diuen que sabstindran, una prova més que no són els pressupostos que Catalunya necessita". El primer secretari del PSC ha destacat també "l'anomalia democràtica que representa aprovar uns pressupostos que després haurà de desenvolupar un altre govern".

Per últim, Iceta ha anunciat que el pròxim dijous, 6 de febrer, el president del Govern, Pedro Sánchez, aprofitant la seva visita a Catalunya, es reunirà amb una àmplia delegació de socialista, amb la presència d'alcaldes de ciutats de més de 20.000 habitants, diputats, càrrecs de les federacions, etc. La trobada tindrà lloc a la Sala Ernest Lluch a partir de les 19 hores.

Paraules clau: