Les eleccions del 26 de maig són una batalla per defensar l’ànima d’Europa

  • JAVI LÓPEZ
  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat socialista al Parlament Europeu també ha exigit a Manuel Valls que actuï en conseqüència i es desvinculi de Ciutadans després de “l’acord programàtic a Andalusia”.

L’eurodiputat socialista i secretari d’Impuls Europeu del PSC, Javi López ha volgut destacar la importància de les properes eleccions  europees “per poder aconseguir recuperar l’ànima d’Europa i així frenar la força de la ultradreta”. Per això considera que “aquests comicis es convertiran en una batalla existencial pel futur d’Europa”.


López també ha volgut explicar la tasca que han desenvolupat els socialistes catalans durant aquesta legislatura “contribuint a passar pàgina al moment d’austeritat de l’anterior etapa”. També ha defensat la capacitat dels socialistes catalans de les trobades fetes per fer front a la situació de la política de Catalunya: “el PSC ha estat l’únic partit que ha tingut un alt grau d’interlocució”.


Durant la intervenció, l'eurodiputat socialista també ha admès que va ser valenta la decisió de Manuel Valls quan es va mostrar en contra del pacte de Ciutadans amb Vox a Andalusia. En canvi, López exigeix a l’alcaldable que “actuï en conseqüència i rebutgi el suport del partit de Rivera a la seva candidatura per no convertir-se en corresponsable de l’acord”

Finalment, Javi López també ha volgut expressar la voluntat de tornar a presentar-se a les primàries per encapçalar la llista dels socialistes catalans a Europa.

Paraules clau: