Les dones seran les més damnificades per la crisi si no incorporem la perspectiva de gènere

  • Actualitzat:
  • Creat:

Beatriz Silva demana al Govern conèixer l'impacte de gènere que ha causat aquesta pandèmia i adoptar mesures que evitin que la bretxa de la desigualtat creixi

"Aquesta crisi té rostre de dona" ha lamentat la diputada de Socialistes i Units per Avançar, Beatriz Silva, en la defensa de la seva moció sobre polítiques de les dones. Silva ha recordat que fa un mes el Ministeri d'Igualtat quantificava en un informe el pes de les dones en alguns sectors clau d'aquesta crisi sanitària: en infermeria representen el 84%, en farmàcia el 72%. A residències i centres de dependència, un 84%,un 90% en serveis de neteja hospitalària i residències, i entre el 80-85% a supermercats.

En aquest sentit, Silva ha explicat que amb aquesta moció els i les socialistes volen constatar la necessitat de convertir en una prioritat les polítiques de les dones i la lluita contra la violència masclista, i reconèixer que es destinen recursos totalment insuficients per fer front a les diferents formes de violència que pateixen les dones i les nenes, "situació que s'ha agreujat amb la crisi actual". Per això la diputada socialista també ha reclamat conèixer l'impacte de gènere que ha causat aquesta pandèmia i adoptar mesures que evitin que la bretxa de la desigualtat creixi "no només per la sobrecàrrega en el treball sanitari i altres serveis essencials on són majoria. També perquè són les dones les que segueixen realitzant la major part del treball domèstic i de cures."

La moció socialista insta "al desplegament real i efectiu lleis i necessitats que no poden seguir esperant", com posar en marxa el Pacte Nacional per a la lluita contra la desigualtat redistributiva i la feminització de la pobresa o presentar amb caràcter d'urgència el pla biennal per a incentivar l'ocupació estable i de qualitat de les dones.

Paraules clau: