La violència de gènere ha de sortir de la pàgina de successos i entrar a la política

  • Beatriz Silva
  • Actualitzat:
  • Creat:

Beatriz Silva reclama un Pacte Català contra la Violència Masclista amb mesures de xoc i recursos pressupostaris

Aquest matí diputades i alcaldesses socialistes han presentat una proposta de resolució, impulsada per la diputada Beatriz Silva, per implementar el Pacte Català contra la Violència Masclista. Silva ha celebrat que Elsa Artadi, davant la pregunta socialista de desplegar el pacte el més breu possible, es comprometés a fer-ho, però ha recordat que per combatre aquest problema "cal que acompanyar el pacte de mesures de xoc i recursos pressupostaris".

La diputada socialista ha denunciat que des del 2010 les polítiques de les dones s'han retallat un 31% i que ja a finals de 2016 es va instar el Govern a liderar i desplegar un pacte català contra violència masclista "i no s'ha fet res fins ara".

Silva ha estat acompanyada de les diputades del PSC-Units així com d'alcaldesses socialistes, que han denunciat l'abandonament que senten els ajuntaments també pel que fa a aquestes polítiques. En aquest sentit, l'alcaldessa de Gavà i secretaria de polítiques de les dones del PSC, Raquel Sánchez, ha denunciat que els recursos dels quals disposen els ajuntaments "s'han vist reduïts i deixen un marge d'actuació molt escàs" i ha reclamat a Torra posar les polítiques de gènere a tots els departaments i administracions, "situant-ho com a prioritat com ha fet el govern del president Sánchez". Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, considera que la violència masclista vers les dones "és un fet estructural que abordar de forma integral i situar-ho com a prioritat", i ha denunciat que Catalunya té la llei del dret de les dones a erradicar la violència masclista, aprovada el 2008 i "que no s'ha desplegat fins ara".

Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet es lamenta que "en un moment en què estem patint un increment de la violència vers les dones, tinguem menys recursos que el 2010" i ha reclamat retornar "almenys" als nivells d'inversió d'aquell any. Parlon ha demanat fer un abordatge integral i multidisciplinari del tema: "necessitem recursos en els centres educatius, per educar a nens i nenes en la igualtat, recursos als jutjats i en els cursos de seguretat - ha explicat reclamant educar i conscienciar sobre els diferents vessants de la violència masclista: "la violència vers les dones va des de les violències més subtils fins a la més forta, com l'assassinat, que és només la punta de l'iceberg" ha conclòs.

Paraules clau: