La trajectòria de Carme Chacón transcendeix les fronteres del partit

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta referma "el compromís dels i les socialistes a seguir lluitant pels ideals de la Carme Chacón per culminar amb la construcció d'una societat més lliure i justa, com ella volia"

"Catalunya i Espanya, el PSC i el PSOE estaríem millor amb Carme Chacón entre nosaltres" ha afirmat aquest matí Miquel Iceta, Primer Secretari del PSC en dedicar a la memòria de Carme Chacón Piqueras una sala del Casal Socialista Joan Reventós, el dia que fa un any de la seva mort. Iceta ha fet un repàs de la trajectòria de Carme Chacón lloant "la seva militància i el seu compromís" i recordat també que la seva trajectòria "transcendeix, com passa amb els grans dirigents, les fronteres del partit". Iceta ha remarcat "el deure de memòria" que el PSC té amb la socialista i ha explicat que aquest no acaba amb dedicar a la seva memòria una sala: "estem preparant un llibre amb els seus escrits, conferències i articles, i també treballant per crear unes beques que portin el seu nom" fent referencia també al seu compromís acadèmic. El primer secretari socialista ha conclòs la seva intervenció reafirmant "el compromís dels i les socialistes a seguir lluitant pels ideals de la Carme per culminar amb la construcció d'una societat més lliure i justa, com ella volia".

L'acte ha comptat també amb la presència de la família de Carme Chacón, que ha fet un repàs de la trajectòria de la Carme en el PSC i PSOE "deixant un gran llegat polític a favor del progrés social i simbolitzant com a poques persones han fet la lluita per la igualtat entre homes i dones". Esther Piqueras també ha volgut destacar "l'orgull que sentim la seva família per l'empremta inesborrable que va deixar per on va passar i en la política del país" i ha agraït la decisió del PSC de posar el nom de la seva filla a l'hemicicle de la seu del PSC, així com a la federació del Baix Llobregat per posar el seu nom a l'escola de formació d'estiu i a l'agrupació d'Esplugues de Llobregat per posar-lo a la seva seu. Esther Piqueras ha demanat que "el nom de Carme Chacón sigui una incitació permanent a continuar la seva lluita per fer una societat més justa en què totes les persones puguin viure amb dignitat".

Paraules clau: