La sanitat no es pot aguantar sobre el voluntarisme.Cal donar-li el reconeixement que es mereix

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa denuncia que les reivindicacions dels metges de primària vénen de lluny "i el Govern les veu passar sense ocupar-se'n"

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha reclamat al govern de la Generalitat que "deixi de mirar a una altra banda" davant les reivindicacions dels metges de primària, que han començat una vaga de cinc dies aquest matí per denunciar "demandes que vénen de lluny" com són la manca d'inversió i de professionals en tots els àmbits de la salut, les llistes d'espera "inacabables", la pèrdua del poder adquisitiu en un 30% des de 2010 i el poc temps que disposen per atendre als pacients "que no els permet fer amb eficiència la seva feina". En aquest sentit, el secretari d'organització socialista ha considerat "clarament insuficient l'oferta del Departament de Salut d'incrementar en 200 metges i metgesses l'atenció primària i ha instat al Govern a donar al sistema de salut "el reconeixement que es mereix". Per a poder fer això, Illa ha instat als partits del Govern, ERC i JxCat, "a donar un sí als pressupostos de l'estat, que suposarien un increment de 2.200 milions d'euros" amb els que es podrien revertir bona part de les cicatrius que ha deixat l'austeritat en els serveis públics.

El secretari d'organització del PSC ha aprofitat la roda de premsa per condemnar de manera "clara i rotunda" les accions intimidatòries produïdes a la seu d'Òmnium Cultural, així com a les seus del PSC de Tarragona i de Ripollet, aquest cap de setmana: "condemnem clarament aquestes accions vinguin d'on vinguin i s'adrecin a qui s'adrecin" ha explicat Illa, que considera "necessari reivindicar el respecte a totes les idees com a requisit indispensable per conviure en llibertat".

En referència a l'acord, també aquest cap de setmana, entre la UE i el Regne Unit respecte el Brèxit, Illa ha celebrat que s'hagi arribat a un acord, malgrat considerar que la sortida del Regne Unit "no és una bona notícia". Pel que fa als efectes del Brèxit sobre Gibraltar i l'acord amb el Govern de Sánchez, Illa ho considera un bon acord "perquè manté la posició que Espanya ha mantingut sempre amb Gibraltar, que no és una entitat independent". Pel secretari d'organització del PSC, "no es podia establir cap acord entre Gibraltar i la UE que no tingués el vistiplau previ d'Espanya."

Paraules clau: