La privatització de la gestió d'ATLL és el nyap polític i econòmic més gran de la Generalitat

  • Jordi Terrades
  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat socialista ha recriminat al Conseller Calvet que "després dels set anys de la concessió més gran de la Generalitat, com és la d'Aigües Ter- Llobregat, que ha estat considerada un fracàs, ningú hagi fet autocrítica".

El diputat i portaveu de Medi Ambient dels socialistes, ha exigit aquest matí al conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet que "garanteixi que no es torna a repetir el fiasco d'ATLL, que va ser un nyap en el seu moment" i li ha reclamat  "que deixin de marejar amb les xifres de la Generalitat sobre les indemnitzacions de la privatització".

En aquest sentit ha fet referència al ball de dades de la Generalitat al llarg del temps: "Mas-Colell va xifrar una possible indemnització en 326 milions d'euros, el vicepresident Aragonès amb un màxim de 400 milions d'euros i la Comissió liquidadora reclamava a Acciona 38,40 milions d'euros mentre que ara proposa indemnitzar-la amb 53'8M€". El socialista creu que el govern no sap on és troben: "La pregunta és si saben on estem. Perquè tenim la sensació que no tenen els comptes clars" ha alertat Terrades.

El diputat socialista considera que "ni el propi grup parlamentari de Calvet es fia de les seves explicacions ni de la seva estratègia jurídica" i ha denunciat la "ruta continuista convergent" del Govern:"malgrat que hagin canviat moltes vegades el nom vostès són convergents" ha afirmat Terrades, que ha recordat al vicepresident Aragonès que "el grup socialista sempre s'ha mostrat en contra de la privatització, al contrari que ERC, "que la va consentir sense dir ni piu".

Jordi Terrades ha demanat al vicepresident Aragonès si "compta amb alguna partida pressupostària per assumir els costos de l'anul·lació als propers pressuposts", i ha reclamat la xifra en concret, esperant que "no es torni a produir un nyap jurídic i econòmic semblant".

Paraules clau: