La justícia ens ha donat la raó,el Govern haurà d’assumir el finançament de les escoles bressol

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC celebra la sentència del TSJC a favor de que el Govern retorni als municipis els diners que han avançat pel finançament de les llars d’infants municipals

"Estem davant d'una molt bona notícia, i ara el que exigim a la Generalitat és que compleixi la sentència i pagui allò que deu als ajuntaments, i als catalans i catalanes" ha afirmat avui el secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, després de conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a la demanda conjunta interposada per 26 ajuntaments, la majoria d’ells socialistes, que reclamaven el cofinançament de les llars d'infants municipals, amb un import de 1300 €/alumne/curs.

"És obvi que l’educació és competència de la Generalitat i ha d’assumir la seva part de responsabilitat” ha explicat Collboni. "Ara la sentència és ferma" ha reiterat el responsable de Política Municipal, que ha recordat que el Govern haurà de retornar els diners que s’han avançat en aquest sentit. 

La secretària d’Educació del PSC, Esther Niubó, també s'ha mostrat satisfeta "per l'implícit reconeixement de l'educació 0-3 anys com a etapa educativa essencial que suposa" així com "pel reconeixement de la responsabilitat sobre aquesta etapa que suposa per part del Govern de la Generalitat". “És hora de fer un reconeixement al gran esforç que han fet els ajuntaments, davant la irresponsabilitat del Govern de la Generalitat" ha destacat la dirigent socialista per qui ara “cal trobar vies d’acord amb els ajuntaments per fer efectiva la sentència i garantir el foment de l’etapa educativa 0-3”.

Adjuntem sentència

Fitxers adjunts:

Paraules clau: