La investidura és l'oportunitat de tornar a la legalitat i al sentit comú

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta lamenta que el Govern d'Espanya vulgui aprofitar el 155 per canviar la política lingüística a les escoles catalanes: "ni és la manera ni és el moment"

"No es pot aprofitar el 155 per canviar la política lingüística a les escoles catalanes" ha afirmat Miquel Iceta en unes declaracions a la premsa prèvies a la reunió del comitè federal del PSOE a la que assisteix aquest matí. Segons Iceta, "Ni és la manera ni és el moment. No entenem per què el Govern d'Espanya ha aixecat la polèmica quan a més afirma no tenir ni idea de com aplicarà el que en teoria és la seva posició".
El Primer Secretari del PSC ha aprofitat també per reclamar la necessitat que es produeixi a Catalunya una investidura "doncs és la gran oportunitat per tornar a la legalitat i el sentit comú". Per Iceta, "cal com més aviat millor un president o presidenta que pugui exercir les seves funcions amb plenitud, que es trobi a Catalunya i que no tingui un procés judicial en curs". En aquest sentit considera que els grups independentistes "tenen candidats suficients que compleixen aquests requisits".
Preguntat sobre les declaracions del secretari d'organització del PSOE, José Luis Abalos, sobre la possibilitat de convocar eleccions a Espanya, Iceta ha considerat que el PP "fa anys que no té les idees clares del que s'ha de fer. Cal un canvi de rumb. Per això és lògic que el PSOE plantegi aquest escenari de canvi".

Paraules clau: