“L'única solució arribarà amb un diàleg que implica posar-nos a la pell de l'altre”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta, Jaume Collboni i Pilar Díaz inauguren la jornada "Ciutat i universitats" a la UB

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que el judici del procés que arrencarà al Tribunal Suprem és “l'evidència del fracàs de la política” i de dos governs que “van ser incapaços de dialogar”, i ha recordat que la solució només arribarà “a través d'aquest diàleg”. , “L'única solució i sortida arribarà a través d'un diàleg que implica posar-nos a la pell de l'altre, rebutjar la imposició, amb la convicció que tenim les nostres raons, però que en les raons de l'altre també hi ha elements necessaris per superar la crisi”, ha dit.

 

El primer secretari del PSC ha inaugurat, al costat del candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i la secretària de Política Universitària del partit i alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, la jornada "Ciutat i universitats" a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB). Una jornada en la qual també participen els alcaldes Joan Callau (Sant Adrià del Besòs), Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet), María Miranda (Castelldefels) i David Bote (Mataró), així com Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida i president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles.

 

“El que esperem és que aquest judici es produeixi com correspon en un Estat democràtic i de Dret, amb plenes garanties d'independència judicial i imparcialitat, escoltant totes les parts i valorant totes les proves. No creiem que ens trobem davant una sentència ja escrita, seria la fallida total d'un sistema democràtic. I això no es produirà", ha afegit.

 

Per altra banda, l'alcaldable per Barcelona, Jaume Collboni, ha fet una crida a la Generalitat i els partits independentistes perquè “facin un esforç d'aproximació a la realitat i a l'oportunitat del nou context polític a Espanya” i donin suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE). Collboni ha destacat que en aquests PGE hi ha previst un augment de beques universitàries de 80 milions d'euros, que “beneficiarien a 120.000 estudiants catalans”.

 

Paraules clau: