L'oblit de la universitat als pressupostos 2020 és un dèficit enorme de present i de futur

  • Alícia Romero
  • Actualitzat:
  • Creat:

Romero ha recordat que si bé és cert que s'han reduït les taxes al 30%, una reclamació que fa temps que els socialistes demanaven, "no hi ha un augment dels recursos per la universitat"

La portaveu adjunta del grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha denunciat aquest matí "l'oblit de JxCat, ERC i Comuns a la universitat pública en els pressupostos". Romero ha recordat que si bé és cert que s'han reduït les taxes al 30%, una reclamació que fa temps que els socialistes demanaven, "no hi ha un augment dels recursos per la universitat i per tant seguirem amb precarietat laboral i sense inversions amb infraestructures". Per la portaveu socialista, "l'oblit de la universitat als pressupostos 2020 és un dèficit enorme de present i de futur", per això ha esperat, que els grups parlamentaris acceptin les esmenes que han presentat des de PSC-Units per tal que s'hi inverteixin més recursos.

Per la seva banda, Ot García, secretari d'organització de la JSC, ha explicat que des de les joventuts socialistes "es realitzarà una encartellada massiva a totes les universitats de Catalunya" per mostrar la campanya que avui inicien "No ens conformem amb les engrunes!" reclamant més pressupost a la universitat pública. "A cada llaç groc del desgovern de Torra i Aragonès, nosaltres un euro més de finançament a les universitats públiques del país" ha explicat García, que considera que cada jove d'arreu del país "ha de poder tenir la universitat pública i de qualitat que es mereix"

Paraules clau: