Instem el president Torra a aprofitar la finestra d'oportunitat que obre la reunió amb Pedro Sánchez

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa considera la reunió de dilluns entre els presidents Torra i Sánchez "una oportunitat per començar a concretar el temps nou que s'ha obert en la política espanyola i catalana"

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha instat aquest matí el president Quim Torra a "aprofitar la finestra d'oportunitat que s'ha obert a la política espanyola i catalana pensant que és el president de tots els catalans i catalanes". Illa considera que la reunió de dilluns entre els presidents Torra i Sánchez és "una oportunitat per començar a concretar aquest temps nou" i s'ha mostrat confiat que el president Torra sabrà aprofitar-ho.

Preguntat per l'aprovació de la moció de la CUP el passat ple del Parlament, Illa ho ha considerat "un error" i ha explicat que els socialistes han presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucinal, ja que el text de la moció "reitera una moció votada la legislatura passada que va ser l'origen d'un camí que no ha portat res positiu pel conjunt dels catalans i catalanes, i perquè considerem que, a més, la votació contravenia el criteri jurídic expressat pels lletrats del Parlament".

El secretari d'organització del PSC ha negat l'existència de línies vermelles a la reunió entre ambdós presidents del pròxim dilluns: "Es pot enraonar de tot. El que no es pot fer és trencar unilateralment el marc de convivència que tenim donat" ha conclòs.

Paraules clau: